Житомирщина: в області розглянули питання протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

Житомирщина: в області розглянули питання протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

18.12.15 10:16 0 520
16 грудня в Житомирському інституті медсестринства відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, яке провів в.о. заступника начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лучків.

Усі присутні ознайомилися з інформацією про стан захворюваності на туберкульоз та виконання протитуберкульозних заходів у поточному році.

За цей рік в області проведена значна робота з профілактики, діагностики та лікування туберкульозу.

На сьогоднішній день проведено майже 482,0 тис. флюороографій, що становить 75,8% від запланованого.

Станом на 1 грудня 2015 року виконано план флюорографічних обстежень у Любарському, Народицькому та Овруцькому районах. Туберкулінодіагностикою в області охоплено 81,3 тисяч дітей віком від 4 до 14 років, що становить всього 56,0% відповідного населення. У 2015 році в області народилось понад 14,0 тисяч дітей, щеплено вакциною БЦЖ 5,8 тисяч, що становить лише 41,5%. Для забезпечення імунітету серед дитячого населення необхідно вакцинувати 95% новонароджених.

Головноий лікар Житомирського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Юрій Галінський зазначив, що в області виявлено 8108 ВІЛ-позитивних осіб (за результатами тесту на ВІЛ), із них було взято на облік 5057 осіб з діагнозом ВІЛ-інфекція, у 1581 – діагноз СНІД. Від СНІДу в області померла 761 особа, 987 ВІЛ-інфікованих є також носіями ВІЛ-асоційованого туберкульозу, 268 людей, які живуть з ВІЛ, перебувають у місцях позбавлення волі. На Житомирщині з діагнозом ВІЛ проживає 55 дітей. Найбільше ВІЛ-інфікованих проживає у Новограді-Волинському, Коростишівському та Брусилівському районах , а також у Житомирі, Бердичеві та Коростені.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ