В Житомирській області рятувальники пропагують правила безпечної поведінки у зимовий період

В Житомирській області рятувальники пропагують правила безпечної поведінки у зимовий період

18.12.15 14:03 0 571
З метою попередження виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, 16 грудня рятувальниками спільно з представниками депутатського корпусу, засобів масової інформації, поліції, соціальних органів та медичними фахівцями проведено пожежно-профілактичне відпрацювання Малонизгірецької сільської ради Ружинського району.

Під час заходу фахівцями здійснювався подвірний обхід неблагополучних сімей, одиноких пристарілих, багатодітних сімей, які становлять, так звану, групу ризику та знаходяться на обліку. Прискіпливу увагу рятувальники звертали на систему влаштування пічного опалення у приватних помешканнях. У будинках одиноких та малозабезпечених людей похилого віку перевірили справність печей, димарів, наявність тяги тощо.

Також вручили селянам листівки з інформацією профілактичного характеру та довели сумну статистику трагічних випадків при недбалому поводженні з відкритим вогнем, під час експлуатації пічного та газового обладнання.

Надзвичайники здійснили профілактичний виступ на сході села та перед колективом сільської ради, а також завітали до місцевого дошкільного навчального закладу. Під час спілкування з малюками рейдовики з’ясовували рівень знань дітей правил безпеки. Маленькі слухачі переконали гостей, що твердо знають про те, що сірники та електроприлади – це не іграшки.

В цілому під час рейду було пройдено 50 житлових будинків та проведено навчання 120 жителів с. Малі Низгірці. У доступній формі їм було доведено правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці, а також вручено листівки з інформацією щодо основних причин пожеж.

Рятувальники постійно проводять профілактичну роботу серед населення, але кожен повинен, у першу чергу, сам більш відповідальніше ставитись до свого здоров’я та життя.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ