У Ратуші відбулася зустріч із координаторами проекту «Підвищення цілісності управління у Чернівецькій міській раді»

У Ратуші відбулася зустріч із координаторами проекту «Підвищення цілісності управління у Чернівецькій міській раді»

18.12.15 08:07 0 576
За участю міського голови Олексія Каспрука відбулась зустріч із координаторами проекту «Підвищення цілісності управління у Чернівецькій міській раді» за підтримки Партнерської Європейської Програми MATRA, головою громадської організації «Конкурентна Україна» Соломією Максимович та тренерами компанії G & I Україна.

Основною метою проекту є зростання цілісності управління державних службовців Чернівецької міської ради шляхом впровадження методів, які підвищують їхню підзвітність та прозорість громаді, покращення системності управління та прийнятті рішень службовцями міської ради. Також проект буде спрямовано на посилення превентивних заходів запобігання корупції, зниження ризиків і можливостей для виникнення корупції. Під час реалізації проекту у 2016 році буде організовано серію тренінгів для всіх працівників Чернівецької міської ради із застосуванням інноваційних підходів навчання, які вже успішно зарекомендували себе у країнах ЄС.

Олексій Каспрук зазначив, що на через те, що впродовж кількох років не було законно обраного міського голови і не застосовувались системні підходи для підвищення якості управління та прийняття рішень з урахуванням думки громади, система управління у виконавчих органах міської ради є розбалансованою і не цілісною. Тому впровадження такого проекту із застосуванням найкращих практик країн ЄС є вкрай актуальним та необхідним.

Соломія Максимович зазначила, що проект підтримується та фінансується урядом Нідерландів, де система управління є однією із найефективніших та прозоріших у світі. Так, згідно щорічних рейтингів організації Transparency International, де основним критерієм є довіра громадян до органів влади, Нідерланди посідають 4-6 місця, тоді як Україна 146 по 152 місця за останні роки. Тому реалізація цього проекту надасть змогу наблизити Чернівці до європейських стандартів управління та має значно підвищити рівень довіри до Чернівецької міської ради серед громадян міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ