У Волинській області рятувальники закликають громадян не провокувати пожеж у холодну пору року

У Волинській області рятувальники закликають громадян не провокувати пожеж у холодну пору року

18.12.15 11:56 0 478
В осінньо-зимовий пожежонебезпечний період люди нерідко забувають про рекомендації рятувальників і недбало ставляться до власної безпеки. Це може завершитися знищенням домашнього майна під час пожежі або ж травмуванням чи навіть загибеллю людей. Аби не сталося трагедії, громадянам варто дотримуватися нескладних правил пожежної безпеки.

Якщо вдома Ви користуєтеся пічним опаленням, не забувайте раз на три місяці прочищати димоходи й печі від сажі. Також подбайте про правильне влаштування грубки – вона повинна знаходитися за метр від меблів і мати протипожежні розділки від горючих конструкцій, перед топковим отвором на підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5х0,7 м, а всі димові труби необхідно заштукатурити й побілити.

Слід пам’ятати, що при користуванні піччю заборонено розпалювати її легкозаймистими рідинами, користуватися несправною грубкою, сушити на печі одяг та інші предмети, виносити й викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будинку, використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи, влаштовувати в якості димаря металеві й азбестові труби, зберігати в приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу тощо. А головне – не можна доручати розпалювання печі та нагляд за нею малолітнім дітям.

Якщо ж Ви віддаєте перевагу електричним опалювальним пристроям, обирайте тільки сертифіковані прилади. Зважайте на те, що електрообігрівач не можна ставити біля завісок або меблів – відстань від нього до горючих матеріалів має становити не менше 0.25 м. Задля власної безпеки не встановлюйте нагрівальні прилади на підставки з легкозаймистих предметів, не розташовуйте їх безпосередньо під розеткою, а також на шляхах евакуації людей, не застосовуйте пристрої з механічними ушкодженнями, не вмикайте одночасно багато електроприладів у подовжувач, не допускайте дітей до нагрівальних приладів, не накривайте електрообігрівач і не залишайте його ввімкненим під час виходу з будинку.

Крім цього, Управління ДСНС України у Волинській області звертається до представників житлово-експлуатаційних організацій із закликом стежити за належним утриманням горищ і підвалів підпорядкованих їм багатоповерхових будинків. Зокрема, не слід допускати в згадані приміщення сторонніх осіб, зокрема безхатьків, які внаслідок необережного поводження з вогнем можуть спричинити пожежу.

У ДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: З хабаром у сумі понад 12 ...

КОМЕНТАРІ