З хабаром у сумі понад 12 тисяч гривень на Львівщині затримано голову сільради

З хабаром у сумі понад 12 тисяч гривень на Львівщині затримано голову сільради

18.12.15 11:58 0 546
Вдень, 16 грудня, правоохоронці затримали посадовця в його службовому кабінеті. Суму, еквівалентну 500 доларам США, йому «заплатив» підприємець за виділення землі для ведення садівництва.

Приватний підприємець займається садівництвом і планував розвивати свій бізнес, взявши для цього в оренду земельні ділянки. По дозвіл він звернувся до голови сільської ради. Під час розмови чиновник повідомив, що «дозвіл» на право оренди 2-х гектарів земель поблизу міжнародної траси «коштує» 500 доларів.

Шокований бізнесмен, не роздумуючи, зателефонував до Управління захисту економіки Національної поліції у Львівській області.

Посадовець викликав підприємця до свого службового кабінету. Зустрівшись у визначений час, за отримання дозволу бізнесмен передав голові заздалегідь обумовлену суму, але не в руки посадовцю. Щоб себе підстрахувати, хабарник запросив до кабінету ще одну особу – посередника. Тільки-но чиновник отримав неправомірну вигоду, його затримали працівники УЗЕ.

Під час огляду робочого кабінету працівники Управління вилучили кошти у сумі 12,5 тисяч гривень, що еквівалентно 500 доларам США.

Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до д10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, та з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Вирішується питання щодо обрання посадовцю міри запобіжного заходу.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ