Напередодні дня Святого Миколая львівські рятувальники привітали дітей-переселенців

Напередодні дня Святого Миколая львівські рятувальники привітали дітей-переселенців

18.12.15 16:51 0 556
В складних умовах нашої держави багато сімей змушені були переселитись в інші регіони. Покинувши свої домівки, залишивши роботу, друзів, багато сімей перебрались у Львівську область. Рятувальники з розумінням та співчуттям ставляться до них, адже переселенцям потрібно починати своє життя з чистого аркуша.

З самого початку проведення антитерористичної операції, рятувальники опікувались питаннями соціального забезпечення та надання психологічної допомоги громадянам. Важливим елементом такої роботи є, власне, спілкування із дітьми. Особливо напередодні свят, коли кожен малюк, та й дорослий, сподівається на диво.

16 грудня, напередодні дня Святого Миколая, рятувальники Головного управління ДСНС України у Львівській області привітали малюків-переселенців. У ролі помічників Миколая, вогнеборці відвідали дітлахів, які проживають у Старосамбірському районі в с. Стрілки. Тут вони живуть разом із своїми батьками, ходять до школи, знаходять нових друзів, вивчають місцеві традиції та культуру. А також радіють новим знайомствам. Коли дітки побачили таких «надзвичайних» гостей, то були невимовно щасливі. Рятувальники подарували малюкам солодощі та роздали пам’ятки із правилами пожежної безпеки «Безпечне місто».

Наступною зупинкою львівських рятувальників стало смт. Бориня, Турківського району. Тут проживають сім’ї кримських татар, які покинули півострів. Переселенці розповіли про свій новий побут, культуру та традиції. Зокрема, новоспечені господарі розповіли про те, що у їхній релігії немає подібного свята. Але виявлена увага до проблем родин, посильна допомога, й солодкі дарунки для малечі є завжди приємними та високо цінуються.

«Вже традиційно, одним з найбільш шанованих свят є свято Миколая, який завжди вважався покровителем та опікуном малечі. Недарма його називають чудотворцем, адже він причетний майже до всіх чарівних і добрих справ. Нехай це свято дарує Вам мир, добро і затишок, почуття людської турботи та атмосфери власної домівки», - побажав малюкам та їх батькам начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Віталій Туровцев.

Нагадаємо, що на території Львівської області станом на сьогоднішній день, загалом проживає 11503 вимушених переселенці, які знайшли тут свій прихисток.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Житомирщина: 70 ...

КОМЕНТАРІ