На Закарпатті триває операція “Новорічна ялинка”

На Закарпатті триває операція “Новорічна ялинка”

18.12.15 16:31 0 507
Держекоінспекцією у Закарпатській області з метою забезпечення державного контролю за заготівлею новорічних ялинок та недопущення самовільних рубок шпилькових насаджень проводиться щорічна операція “Новорічна ялинка”. Вона триватиме до 14 січня 2016 року.

Для реалізації заходів по попередженню порушень природоохоронного законодавства при заготівлі ялинок сворено робочі групи, до роботи в яких залучено представників органів поліції, громадських інспекторів з охорони довкілля. В рамках операції державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області проводяться перевірки щодо охорони хвойних насаджень від самовільних рубок, лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, залізниць та особливо на територіях, прилеглих до населених пунктів, автодоріг, залізниць та особливо на територіях об'єктів природно-заповідного фонду.

Відповідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна рубка дерев тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від п'яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85,00 - 170,00 грн.) і на посадових осіб від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (119,00- 204,00 грн.). Крім цього, за кожну зрубану ялинку в залежності від діаметра стовбура нараховується шкода, завдана лісовим ресурсам.

Зрозуміло, що штрафами зрубаних ялинок не відновити. Тому щоб зберегти і природу, і традиції відзначення різдвяно-новорічних свят Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертається до закарпатців: пам'ятайте, аби виростити хвойне дерево потрібні десятиліття. Зрубана ж ялинка за кілька днів в оселі зачахне, а на природі - довго радуватиме нас та нащадків, даруючи чисте повітря та приємний хвойний аромат.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інтегровану концепцію ...
Наступна новина: На Вінничині земельний ...

КОМЕНТАРІ