623 млн грн спрямували до місцевого бюджету чернігівські платники

623 млн грн спрямували до місцевого бюджету чернігівські платники

18.12.15 13:16 0 514
За даними координаційно-моніторингового управління ДПІ у м. Чернігові місцевий бюджет за 11 місяців 2015 року отримав 623 млн грн, що на 70,2 млн грн перевищує рівень аналогічного періоду минулого року.

На 75 відсотків податку на доходи фізичних осіб - основного джерела наповнення місцевого бюджету - надходить до бюджету місцевої громади. Так, за 11 місяців поточного року до бюджету міста перераховано 343,9 млн грн податку, що склало 55,2 відсотка від загальних надходжень. Наступними за рівнем наповнення місцевої скарбнички стали: плата за землю - 90,0 млн грн, що на 17,4 млн грн більше минулорічного показника; єдиний податок - 80,0 млн грн, який збільшив місцевий бюджет на 12,5 млн грн в порівнянні з показником минулого року; акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизних товарів - 66,1 млн грн.

У зв'язку з законодавчими змінами щодо розподілу надходжень податку на прибуток між державним та місцевим бюджетами місцева казна поповнилася і за рахунок податку на прибуток на 9,6 млн грн.

Крім того, місцевий бюджет збагатився за рахунок надходжень податку на нерухоме майно на 5,6 млн грн та платою за ліцензії на 6,3 млн грн. Транспортного та екологічного податку в місцеву казну спрямовано у сумі 12,8 млн грн, а за користування надрами та водними ресурсами чернігівці сплатили майже 7 млн гривень.

Як запевнили в інспекції міста, удосконалення системи адміністрування податків, якісне обслуговування платників та високий рівень надання сервісних послуг залишаються пріоритетами в роботі служби.

За інформацією сектору комунікацій ДПІ у м. Чернігові
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Білорусько-українські ...

КОМЕНТАРІ