Чернігів: Домогосподарства з плитами і колонками,у разі відмови від безкоштовних лічильників,після 1 січня 2016 року можуть залишитись без газу

Чернігів: Домогосподарства з плитами і колонками,у разі відмови від безкоштовних лічильників,після 1 січня 2016 року можуть залишитись без газу

18.12.15 15:43 0 534
Згідно із Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», 1 січня 2016 року спливає строк встановлення безкоштовних лічильників в житлі, обладнаному газовою плитою та водонагрівачем. ПАТ «Чернігівгаз» черговий раз наголошує, що законодавство зобов'язує компанію припинити постачання газу до осель клієнтів, які відмовились від встановлення лічильників.

На в Чернігівській області лічильниками обладнано 272,4 тис. домогосподарств, що становить 78% від загальної кількості газифікованих приміщень. З початком нового року закінчується етап облаштування квартир з двома газовими приладами, після чого газопостачання цих помешкань має здійснюватися лише за наявності лічильників. Загалом налічується 27,8 тис. домогосподарств з плитами та водонагрівачами, з них без лічильників – 13 тис. Найбільша кількість таких квартир налічується в обласному центрі – 12,7 тис. і в Прилуках – 282. Не дивлячись на активне інформування щодо необхідності встановлення побутового лічильника газу і наслідків відмови від послуги, ситуація зі встановленням стає дедалі складнішою.

«Найчастіше фахівці стикаються з проблемою недопуску в квартири для виконання робіт. Маючи попередні домовленості з господарями, вони приїжджають у визначений день, а двері ніхто не відчиняє. Хочемо нагадати споживачам про відповідальність за відмову від безкоштовного встановлення лічильника, адже вони ризикують залишитись без газу або будуть змушені встановлювати прилад, але вже за власні кошти. Разом з тим споживачам, яким не було встановлено прилади обліку з вини газорозподільного підприємства, газопостачання не припинятиметься», - зазначив перший заступник голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

За останніх півроку компанія зафіксувала десятикратне зниження кількості заяв на безкоштовне встановлення лічильників. Однією з головних причин небажання встановлювати прилад обліку є рішення Кабміну вдвічі знизити норми споживання газу. Зараз люди не мають стимулу економити енергоресурс, адже за нормами платять менше, аніж по лічильнику, до того ж нема необхідності слідкувати за витратами газу та економити. А газові підприємства, внаслідок такого ставлення споживачів до обліку газу, несуть додаткові фінансові витрати і зазнають труднощів з планомірним виконанням робіт.

З огляду на це, ПАТ «Чернігівгаз» радить споживачам, які користуються газовими приладами на приготування їжі та підігрів води, не зволікати із подачею заяви на встановлення лічильника. На лише 4 тисячі споживачів цієї категорії заявили про намір встановити прилад.

Варто зазначити, що роботи з облаштування житлових приміщень лічильниками виконуються за кошти інвестиційної програми ПАТ «Чернігівгаз». Протягом 2011-2015 р.р. за цією програмою безкоштовно було встановлено 23,6 тис. приладів обліку на суму понад 30,6 млн гривень.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є 349,5 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За інформацією прес-служби ПАТ «Чернігівгаз»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ