Білорусько-українські відносини – перспективи та напрацювання

Білорусько-українські відносини – перспективи та напрацювання

18.12.15 13:27 0 495
17 грудня відбулася зустріч голови обласної адміністрації, голови обласної ради Михайла Загородного з дипломатом Посольства Республіки Білорусь Кирилом Камишевим. Окрім Михайла Васильовича область представляли директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі Максим Левицький, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валерій Будзінський, президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталя Бєлякова та інші.

На початку зустрічі очільник області познайомив Кирила Вікторовича з основними досягненнями Хмельниччини: розвинена аграрна галузь, туристичний потенціал.

В свою чергу, Кирило Камишев відмітив, що Білорусія та Україна (зокрема Хмельницька область), мають досить добре напрацьовані торговельні відносини і їх розвиток є надзвичайно важливим для обох сторін. "Тісна співпраця з Україною, особливо в сфері торгівлі, – принциповий намір Білорусії. Україна є і залишається одним з найбільших наших партнерів в цій галузі," – наголосив дипломат.

Окрім цього, дві сторони виявили бажання в перспективі реалізувати спільні проекти в агропромисловому комплексі, житлово-комунальному господарстві, в сфері енергоефективності. Так, Кирило Камишев розповів про роботу їхньої країни в напрямку енергозбереження і можливостей співпраці в цьому напрямку. Також його вразив розвиток будівельної галузі області: «Я вперше на Хмельниччині, але вражений вашою інфраструктурою. Видно, що робота проводиться постійно і область має хорошого господарника».

Михайло Загородний в свою чергу виявив зацікавленість у співпраці в галузі електротранспорту, адже тролейбусний парк Хмельницького давно потребує оновлення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 623 млн грн спрямували до ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ