На Вінниччині в 2016 році планують створити чотири природних заказника (+фото)

На Вінниччині в 2016 році планують створити чотири природних заказника (+фото)

19.12.15 15:48 0 571
Про це , в ході прес-конференції яка відбулася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук.

«При наявності відповідного фінансування наступного року передбачено створити гідрологічний заказник місцевого значення «Ільківський став», площа 20,9 га., Ільківська сільська рада, Вінницький район, долина річки Рівець, орнітологічний заказник місцевого значення «Ставки», площа 6,9633 га, Чечельницька селищна рада, ландшафтний заказник місцевого значення «Сосонка», площа 17,2 га, с. Вікентіївка, Нападівська сільська рада, Липовецький район, ландшафтний заказник місцевого значення «Розкошівський Скарб» на території Стражгородської сільської ради Теплицького району. Загалом в рамках Стратегії регіонального розвитку у Вінницькій області до 2020 року передбачено що території та об'єкти природно-заповідного фонду області повинні займати 15% від площі області, до 2017 року ми повинні вийти на 5%. на Вінниччині функціонує 408 територій та об'єктів ПЗФ загальною площею біля 60 тисячі гектарів або 2,24% від площі області» - зауважив Микола Ткачук.

Також, посадовець зауважив, що актуальним напрямком залишається робота з безпечного поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин

«В 2015 року з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на ці заходи виділено 1млн. 053,3 тис. грн. Кошти були спрямовані до місцевих бюджетів 40 сільських рад. Перелік сільських рад визначений рішенням робочої наради з питань перезатарення пестицидів із залученням коштів обласного бюджету. Наразі аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення роботи завершені у Козятинському, Тульчинському, Калинівському, Літинському, Чернівецькому, Жмеринському та Оратівському районах. Розпочаті роботи у Тиврівському та Погребищенському районах. До кінця року перезатарення непридатних ХЗЗР повністю має бути завершене. Дане доручення надано головам відповідних райдержадміністрацій першим заступником голови облдержадміністрації» - повідомив Микола Ткачук.

Важливим напрямком роботи є охорона та невиснажливе використання водних ресурсів. Так, за словами Миколи Ткачука, за 11 місяців поточного року укладено 118 договорів оренди водних об'єктів. Виготовлено та відправлено на погодження до Держводагентства України 270 паспортів водних об'єктів. Із 270 паспортів 249 вже погоджені Держводагенством України.

Розглянуто 263 звернення від громадян, установ та організацій щодо участі в земельних торгах та внесення земельних ділянок водного фонду з водними об'єктами до переліку інвестиційно привабливих.

«Станом на 25 листопада відбулося 5 земельних торгів в формі аукціону, переможці аукціону набули право оренди на 21 земельну ділянку водного фонду на загальну суму – 110 449,82 грн. (Погребищенський, Вінницький, Томашпільський, Мурованокуриловецький, Липовецький; Чечельницький райони)», - підкреслив Микола Ткачук.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До кінця грудня 2015 року ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ