В Житомирській області рятувальниками проведено рейдову перевірку підвальних приміщень багатоквартирних житлових будинків

В Житомирській області рятувальниками проведено рейдову перевірку підвальних приміщень багатоквартирних житлових будинків

19.12.15 16:18 0 532
Традиційно в період стрімкого похолодання зростає кількість пожеж, спричинених необережним поводженням із вогнем з метою обігріву. Особливо гостро ця проблема постає у підвалах багатоповерхових будинків, де час від часу знаходять притулок особи без постійного місця проживання. Крім того, часто додають клопоту й самі ж мешканці багатоповерхівок, які захаращують підвальні приміщення старими речами та меблями. Усі ці фактори в одну мить можуть стати джерелом пожежі.

Як приклад - надзвичайна подія, що сталась 16 грудня в підвальному приміщенні одній із багатоповерхівок міста Бердичева. За поки що нез’ясованих обставин загорілися дерев’яні господарські приміщення на площі 30 м кв. Але найстрашніше те, що під час пожежі загинув чоловік.

Зважаючи на зазначене, співробітниками Управління ДСНС України у області спільно з представниками житлово-комунального господарства 17 грудня проведено рейдову перевірку підвальних приміщень багатоквартирних житлових будинків міста Житомира.

Під час заходу виявлялись приміщення як із вільним доступом та захаращені. Самі ж мешканці зізнаються, що намагаються дбати про безпеку свого життя, проте всіх не встережеш. Важливість питання забезпечення протипожежного стану підвальних приміщень розуміють і працівники житлово-комунального господарства. Звичайно ж невідкладно вживалися усі заходи для перекриття доступу туди стороннім особам та усунення недоліків.

Крім того в ході рейду жителям будинків переконливо рекомендували закривати доступ у підвальні приміщення на замки, оглядати їх на випадок зламу а також обов’язково прибрати звідти горючі матеріали тощо. Громадяни отримували листівки попереджувального характеру з рекомендаціями щодо основних правил пожежної безпеки в зимовий пожежонебезпечний період.

Аби запобігти трагедіям, подібні рейди проводитимуться і надалі. Проте хотілося б, щоб населення само з більшою свідомістю переймалося проблемами власної безпеки.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: На засіданні ...

КОМЕНТАРІ