В Житомирській області у Новограді-Волинському поліцейські припинили діяльність 7 підпільних гуралень

В Житомирській області у Новограді-Волинському поліцейські припинили діяльність 7 підпільних гуралень

19.12.15 11:29 0 547
Під час комплексного відпрацювання, яке триває у районі, працівники поліції вилучили з помешкань місцевих жителів понад 150 л самогонної закваски та 20 л готового продукту. Саморобний алкоголь виготовлявся та зберігався в антисанітарних умовах.

Під час рейду у міському мікрорайоні «Дружба» правоохоронці перевірили інформацію про торгівлю спиртним власного виробництва місцевими жителями. У результаті встановили, що 7 звягельчан, віком від 31 до 78 років, перетворили свої оселі на міні-виробництва та «наливайки» спиртного, де будь-хто міг придбати чарку чи пляшку оковитої.

В їх домівках виявили 20 літрів домашньої оковитої та понад 150 літрів самогонної закваски. Практично, у всіх випадках продукція виготовлялася в антисанітарних умовах. Зокрема, 47-річний чоловік зберігав готову продукцію у пластикових відрах з-під будівельних сумішей. Та й у решти правопорушників подібні ємності користувалися попитом – у них вони зберігали самогонну закваску. Усі господарі запевняли, що не знали про можливі фатальні наслідки вживання такого продукту для життя і здоров'я людини.

За словами керівника одного з відділів Новоград-Волинської поліції Олександра Вовченка, під час заходів вони поспілкувалися із постійними клієнтами «наливайок». Ті розповіли, що їх приваблює доступна ціна та можливість взяти спиртне у борг. А здоров'я, мовляв, не турбує, до смертельних випадків ще не доходило, хоча самопочуття інколи серйозно погіршувалось.

Усю готову продукцію та складові поліцейські вилучили та знищили. Правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. На них накладено штрафи.

Правоохоронці закликають жителів Житомирщини інформувати поліцейських про місця виготовлення самогону, оскільки саме пияцтво найчастіше і провокує людей на скоєння злочинів. Не нехтуйте моральними та законодавчими нормами, адже біда, оповита алкогольним дурманом, може постукати і у ваші двері.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ