Проект бюджету Тернополя на 2016 рік розглянуть депутати

Проект бюджету Тернополя на 2016 рік розглянуть депутати

19.12.15 08:07 0 566
На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення затвердити проект бюджету Тернополя на 2016 року і рекомендувати його на розгляд сесії міської ради. Як розповідає міський голова Сергій Надал, попередньо бюджет запланований у сумі 953,6 мільйони гривень, проте у ньому не враховано кошти, які місто може отримати у вигляді субсидій для соціального захисту населення та пільгового перевезення окремих категорій населення. Загалом, у проекті прогнозовано ріст економіки на 20%, зростання заробітної плати до 3350 грн. та зменшення рівня безробіття на 5%.

«У бюджеті передбачено кошти на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, зокрема врахована субвенція для закладів освіти та охорони здоров’я із державного бюджету. Проте тих коштів, що виділяє уряд, вистачить лише на 9,5 місяців, а ще близько 60 мільйонів треба буде віднайти, щоб забезпечити зарплатою лікарів, вчителів до кінця року. Ті бюджетні заклади, які фінансуватимуться із бюджету міста, заробітною платою будуть забезпечені до кінця року, - розповідає очільник Тернополя. - Також у проекті бюджету ми передбачили кошти на безкоштовне харчування у школах дітей учасників АТО, на програму обороноздатності міста, на програму здоров’я тернополян, створення амбулаторій у різних мікрорайонах міста, на придбання і оновлення електричного транспорту, на розробку детальних планів забудови міста (зокрема мікрорайону Південний, у якому буде врахована земельна ділянка на вул. Микулинецькій, що виділена учасникам АТО). Також заплановано відкрити ще п’ять нових груп у дитсадках, встановлювати індивідуально-теплові пункти та теплові лічильники, передбачені кошти на продовження реалізації проекту термомодернізації житлового фонду, на заміну вікон та утеплення фасадів у закладах освіти та охорони здоров’я. Зазначу, що для утримання і проведення капремонтів у житлово-комунального господарства передбачено більше 180 млн. грн., що на 18% більше коштів, ніж було у 2015 році».

На даний час триває обговорення проекту бюджету на депутатських комісіях. Заступник міського голови Вікторія Остапчук зазначає, що проект бюджету Тернополя сформований на основі діючого податкового та бюджетного законодавства.

«У разі прийняття змін до бюджетного законодавства, які пропонує уряд, буде зменшена дохідна частина у бюджеті Тернополя та будуть передані додаткові повноваження, - зазначає Вікторія Остапчук. - Якщо минулого року зміни у податковому та бюджетному законодавстві були спрямовані на децентралізацію і на розвиток регіонів, то нові зміни, які пропонує уряд, змусять ставити питання про те, як забезпечити хоча б мінімальні потреби міста».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині поліція ...
Наступна новина: Хмельницький район. ...

КОМЕНТАРІ