Степан Барна: "Ключові завдання на наступний рік - розвиток громад та інфраструктури"

Степан Барна: "Ключові завдання на наступний рік - розвиток громад та інфраструктури"

19.12.15 15:58 0 655
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна 18 грудня провів нараду з питань формування проектів місцевих бюджетів на 2016 рік.

Участь у ній взяли представники райдержадміністрацій, об`єднаних територіальних громад, Офісу реформ у Тернопільській області, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головного управління ДФС, головного управління Державної казначейської служби.

Степан Барна наголосив що пріоритетними наступного року є два напрямки розвитку Тернопільської області – розвиток громад та розвиток інфраструктури.

Кожна громада має підготувати проекти щонайменше на 10-15 млн. гривень.

«У наступному році ще одним важливим завданням є реконструкція і будівництво очисних споруд. Зараз працюють два об`єкти очисних споруд – у Тернополі та Чорткові. Від цього безпосередньо залежить здоров`я мешканців області. Тому прошу згуртувати наші зусилля і працювати в цьому напрямку».

Очільник краю звернувся до керівників на місцях з проханням вже готувати проекти, які реалізовуватимуться за кошти державного фонду регіонального розвитку у 2016 році.

«Цього року ми показали, що навіть умовах війни ми можемо знайти ресурс і будувати об`єкти, - наголосив Степан Барна. – Ми здаємо школу, дитячий садок, очисні споруди. Загалом, нам вдалося реалізувати близько 40 проектів. Думаю, в наступному році нам під силу реалізувати ще більше!».

Про підсумки другого етапу добровільного об`єднання територіальних громад поінформував директор Офісу реформ у Тернопільській області Віктор Литвинчук.

Директор департаменту фінансів Степан Скибиляк доповів про загальні засади формування проектів місцевих бюджетів на 2016 рік.

Представники головного управління ДФС у Тернопільській області ознайомили присутніх зі змінами Податкового кодексу України.

Представники головного управління Державної казначейської служби доповіли про казначейське обслуговування місцевих бюджетів області.

Директор департаменту соціального захисту Вадим Боярський поінформував про порядок фінансування соціальних субвенцій, директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження Володимир Харченко – про першочергові проекти з реконструкції інфраструктури громад.

Також йшлося про формування мережі закладів охорони здоров`я та їх фінансування, закладів освіти та їх фінансування, використання коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Відтак учасники наради отримали вичерпні відповіді на всі запитання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатці,як і ...

КОМЕНТАРІ