У Хмельницькій області на хабарі затримали працівника лісництва

У Хмельницькій області на хабарі затримали працівника лісництва

19.12.15 09:47 0 543
Майстер лісу вимагав 3 тисячі гривень за неповідомлення до поліції про незаконну вирубку лісу.

21-річний мешканець Дунаєвецького району разом зі своїм батьком пішли до місцевого лісу неподалік села, щоб назбирати хмизу. Коли чоловіки уже зібрали декілька куп сухої деревини, до них підійшов лісник та відразу зателефонував своєму керівнику — майстру лісу, про все доповів та пішов далі.

Через кілька годин до чоловіка зателефонував 59-річний майстер лісу та повідомив, що він має намір зателефонувати в поліцію та повідомити, що той займався незаконною вирубкою лісу. Однак працівник лісництва дав зрозуміти, що до поліції може і не повідомляти — за винагороду у 3 тисячі гривень. І дав час до 22.30 години. Чоловік погодився на поставлені умови.

У визначений термін юнак привіз гроші майстру додому, і під час передачі коштів хабарник був затриманий працівниками поліції «на гарячому».

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Сектор комунікації ГУ Національної поліції

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: головний ...
Наступна новина: На Прикарпатті заблукали ...

КОМЕНТАРІ