На Житомирщині поліцейські розпочали комплексне відпрацювання області

На Житомирщині поліцейські розпочали комплексне відпрацювання області

19.12.15 16:12 0 585
Нині в регіоні тривають оперативно-профілактичні заходи, мета яких запобігання правопорушенням та активізація розкриття уже вчинених злочинів і затримання причетних до них осіб. У Житомирі поліцейські лише за перший день відпрацювання розкрили 22 кримінальних та виявили понад 70 адміністративних правопорушень.

Як повідомив т.в.о. начальника ГУНП Житомирщини Валерій Рудик, масштабні заходи поліції проводяться у кілька етапів і спрямовані, у першу чергу, на відпрацювання кримінально-небезпечних територій. До районів області виїхали заступники керівника Головного управління НП для безпосередньої координації дій підрозділів з метою максимальної ефективності їх діяльності. Частина заходів, у тому числі маршрутне патрулювання населенних пунктів, проводиться поліцейськими за рахунок особистого часу.

У Житомирі створено робочі групи, до складу яких увійшли працівники більшості служб та підрозділів, у тому числі й патрульні та спецпризначенці. Також до співпраці залучено й громадських помічників.

Серед пріоритетних завдань - виявлення осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, пов'язаних із пограбуваннями, крадіжками, шахрайствами тощо. Зокрема, саме під час таких заходів житомирські оперативники затримали розшукуваного за низку тяжких злочинів рецидивіста.

Загалом лише 16 грудня житомирські поліцейські розкрили 22 кримінальних правопорушення, серед яких розбій, грабежі, крадіжки, шахрайства та інші. Затримано 5 осіб у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Так, близько півночі поліцейські затримали 38-річного жителя обласного центру, який за кілька годин до цього напав на 22-річну житомирянку у під'їзді її будинку. Чоловік, використавши сльозогінний газ, намагався відібрати у дівчини мобільний. Нині він під вартою, вирішується питання щодо міри запобіжного заходу.

Водночас працівники поліції проводять і профілактичну роботу з особами, які перебувають на спеціалізованих обліках: відвідують їх за місцем проживання та спілкуються з рідними і сусідами щодо їх поведінки. Окремо відбуваються відвідини, так званих, кризових сімей, де подружжя підіймає руку один на одного, а батьки не завжди належно дбають про дітей.

За добу в обласному центрі та Житомирському районі правоохоронці виявили 4 факти невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей. Ще у 8 випадках поліцейські задокументували сімейне насильство. Відповідні матеріали направлено до соціальних служб.

Також поліцейські задокументували 33 факти порушення антиалкогольного законодавства, зокрема у 16 житомирян виявлено та вилучено самогон і самогонні апарати, а 17 громадян розпивали спиртне у громадських місцях. Відтак після розгляду адміністративних матеріалів їх буде притягнено до відповідальності.

Загалом за добу поліцейськими зафіксовано 76 адміністративних порушень різного характеру. Втім оперативно-профілактичні заходи тривають.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатці,як і ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ