Волинська область: рятувальники навчали громадян правил безпечної поведінки з піротехнікою

Волинська область: рятувальники навчали громадян правил безпечної поведінки з піротехнікою

19.12.15 14:55 0 591
Напередодні новорічних свят піротехнічна продукція користується підвищеним попитом, проте її неправильне застосування здатне зіпсувати святковий настрій та призвести до пожеж, травм і навіть загибелі.

Щоб нагадати продавцям і покупцям піротехніки правила безпеки, 18 грудня працівники Володимир-Волинського міськрайвідділу УДСНС України у Волинській області разом з представниками міського телеканалу АТМ «Володимир» провели ряд профілактичних заходів. Оскільки у місті Володимирі-Волинському діє єдина точка продажу сертифікованої піротехнічної продукції, розташована у торговому центрі “Арсен”, представники рейдової профілактичної групи вирушили саме туди.

Рятувальники нагадали продавцям основні вимоги до зберігання і реалізації піротехніки та акцентували увагу на забороні продавати таку продукцію дітям.

Крім того, вони проінструктували відвідувачів торговельного закладу. Рекомендували звертати увагу на маркування та терміни придатності, закликали обмежити доступ до такої продукції дітей. Вони радили також дотримуватися усіх пересторог під час використання піротехніки, зокрема запускати салюти та феєрверки тільки на відкритих майданчиках, не запускати їх біля будівель, а тим паче всередині приміщень. Щоб запобігти травматизму, радили не носити піротехнічних предметів у кишенях, а запалюючи феєрверки, за жодних обставин не нахилятися над ними.

Співробітники ДСНС розмістили на території торгового центру листівки та пам'ятки з правил безпечної експлуатації піротехнічних засобів, щоб усі відвідувачі змогли переглянути корисну та важливу інформацію. Крім того, рятувальники озвучили правила та вимоги щодо безпечної реалізації та експлуатації піротехніки для тематичної телепередачі, що вийде на місцевому каналі найближчими днями.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ