На Львівщині поліція ліквідувала підпільний міні-завод пічного палива

На Львівщині поліція ліквідувала підпільний міні-завод пічного палива

20.12.15 12:04 0 636
На території колишньої нафтобази двоє зловмисників налагодили незаконне виробництво рідкого палива. Понад 4 тисячі кубометрів пічного палива та нафти вилучили з нелегального маслозаводу.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Львівській області отримали інформацію, що на території Жидачівського району незаконно виготовляються нафтопродукти.

Під час перевірки інформація підтвердилась. Встановлено, що на території колишньої нафтобази двоє осіб налагодили діяльність підпільного міні-маслозаводу. Раніше засуджені громадяни 1959 та 1987 років народження виробляли нафтопродукти для обігріву приміщень.

Продукт виготовлявся промисловим способом. За допомогою обладнання для перегонки паливо-мастильних матеріалів, із нафти-сирцю здійснювалося виробництво рідкого пічного палива. Готову продукцію чоловіки реалізовували фізичним та юридичним особам.

Працівники УЗЕ в рамках проведення санкціонованого обшуку виявили: промислове обладнання для перегонки нафтопродуктів, понад 2 тисячі кубометрів готової продукції, майже 1,5 тисячі кубометрів нафти у металевих ємностях, понад 2 тонни мазуту у металевих бочках, а також стаціонарні ємності для накопичення нафтопродуктів. Правоохоронці вилучили як готову для реалізації продукцію, так і її складові.

Вилучену готову продукцію направлено на експертизу.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8-ми років.

На даний час працівники поліції встановлюють джерело надходження нафти-сирцю, мережу збуту рідкого пічного палива, а також коло осіб, причетних до цієї злочинної схеми.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ