Кандидати до лав патрульної поліції Чернівців проходять останній етап відбору - співбесіду

Кандидати до лав патрульної поліції Чернівців проходять останній етап відбору - співбесіду

21.12.15 11:00 0 618
Розпочався завершальний етап відбору претендентів на посади патрульних поліцейських, які нестимуть службу в обласному центрі. Хто приступить до навчання, визначатимуть 6 комісій, до яких входять громадські діячі, патрульні поліцейські та психологи.

- Співбесіда є вирішальним етапом для кандидата, - розповідає координатор патрульної поліції в Чернівцях Олександр Лоєвський. Після спілкування із претендентом остаточно прийметься рішення, чи може кандидат займати посаду патрульного поліцейського в Чернівцях. До складу комісії входять п'ять людей, це патрульні поліцейські з інших областей, які вже пройшли навчання та працюють, два представники різних громадських організації та психолог. Вони оцінюють мотивацію претендентів, чому саме він хоче працювати у патрульній поліції, емоційний стан, стресостійкість. За результатами спілкування виставляються бали, на основі яких, і буде прийматися кінцеве рішення щодо кандидата.

З понад 4 тисяч поданих анкет до вирішального етапу пройшли майже 1100 претендентів. Для проведення співбесід створено 6 комісій, які в день планують поспілкуватися із 300 кандидатами. У претендента, щоб себе проявити, а комісії, щоб його оцінити є лише 10 хвилин. За цей час кандидати мають відповісти на всі питання.

Претендентка на посаду патрульного поліцейського Вікторія Іванійчук, розповідає, що працювала у банківській сфері та вирішила сама спробувати, як це бути поліцейським. - Я хочу допомагати людям, хочу змінити цю систему, боротися з корупцією і я як всі, надіюся на краще. Етапи відбору були не дуже важкими, вони проходили цікаво, емоційно, насичено. Після співбесіди враження залишилися позитивні. Люди в комісії дуже приємні.

Іван Скибінський зізнається, що питання члени комісії задавали не складні, вони стосувалися життєвих ситуацій і особливої підготовки для відповіді на них, не потрібно. – Стати поліцейським – це моя ціль, мета до якої я йду. Найбільше хвилювався на першому етапі, але коли пройшов тестування, став більш впевненим у собі. Я переконаний, що пройду всі інші етапи відбору. На питання відповідав правдиво, мені немає чого приховувати. Комісія привітна, запитання лаконічні та зрозумілі. Поліцію бачу, як перспективну зміну у нашому місті.

- Хочу стати поліцейським, бо хочу змін на краще, - говорить кандидат Юлія Савчин. Я працювала у банку, торговим агентом, останні роки була у декретній відпустці. Мені не подобається наш державний устрій, бачу як живуть люди в інших країнах світу. Хочеться покращити наше життя.

Співбесіда з претендентами на посади чернівецьких патрульних поліцейських триватимуть чотири дні. Після закінчення, будуть опрацьовані результати та кандидатам, надішлють запрошення на навчання.

Сектор комунікації Головного управління

Національної поліції в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі команди ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ