Чернівці: На Центральній площі міста освятили Різдвяну шопку

Чернівці: На Центральній площі міста освятили Різдвяну шопку

21.12.15 11:40 0 579
Церемонія відкриття різдвяної шопки відбулася на Центральній площі Чернівців. До свята долучилися представники різних конфесій, громадських організацій, влади та городяни.

Участь у відкритті взяв Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, який привітав присутніх із наступаючими новорічно-різдвяними святами та побажав міцного здоров'я, благополуччя, мирного неба над головою та Божого благословення.

Представники релігійних громад виконували колядки, а юні чернівчани у костюмах Діви Марії і Йосифа та у національному вбранні продекламували для присутніх святкові вірші.

Також під час церемонії відкриття чернівецькі “пластуни” передали Вифлеємський вогонь миру, який горітиме у лампадці всередині шопки.

На завершення свята на площу завітав Святий Миколай, який подарував діткам солодкі подарунки.

Довідково: Різдвяну шопку встановлено на Центральній площі міста вже вдруге. Дерев'яний будиночок, в якому розмістилися головні дійові особи Різдва Христового, має розмір 2 на 3 метри. Його збудовано з круглого лісу, презентованого буковинськими лісниками. 16 фігур, які відтворюють народження Ісуса, виготовлені приватними підприємцями та скульпторами.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: На Запоріжжі вшанували ...

КОМЕНТАРІ