У Тернополі головна ялинка міста засвітилась патріотичною ілюмінацією

У Тернополі головна ялинка міста засвітилась патріотичною ілюмінацією

21.12.15 14:06 0 587
У День Святого Миколая, 19 грудня, на театральному майдані відбулося урочисте засвічення вогнів головної тернопільської ялинки та освячення Різдвяної шопки. Спочатку на сцені відбулося театралізоване дійство, далі тернопільські пластуни передали міському голові Вифлеємський вогонь Миру та спільно з очільником міста та сотнями тернополян засвітили вогні головної ялинки міста.

Як зауважив міський голова Сергій Надал, цього року оновлено святкову ілюмінацію на головній площі міста та головній ялинці, а також святковий настрій даруватиме і нова ілюмінація на вулиці Валова та Сагайдачного.

«Знаковим є те, що ми засвічуємо ялинку в день святого Миколая. Напередодні цього дня і діти і дорослі перебувають у настрої очікування дива, у святковому піднесенні. як ніколи хочеться просити в святого Миколая головного подарунку для України – миру, злагоди, процвітання та розвитку, - зазначив Сергій Надал. – Складна ситуація в країні і війна накладають важкий відбиток на Новорічно-Різдвяні свята. Не у всіх тернопільських сім'ях зараз радість і свято. Ми всі маємо про це пам'ятати. Пам'ятати про солдатів і добровольців на фронті. Пам'ятати про тих, кому зараз не просто звести кінці з кінцями через бідність і матеріальну скруту. Тому, очевидно, Новий рік, Різдво має стати нагодою для добрих справ і милосердя, для безкорисливої допомоги і співпереживання».

Також міський голова побажав кожній тернопільській родині знайти у прийдешніх святах нагоду побути разом, згадати давні українські традиції і звичаї.

«Зичу усім у теплій родинній атмосфері провести рік старий і зустріти новий. Нехай у новому році нашу країну і наше місто чекають нові здобутки і перемоги, досягнення і успіхи. Нехай в мирі і добробуті живе український народ. Зичу усім рясних Божих благословень!», - побажав тернопільській громаді міський голова Сергій Надал.

На завершення священнослужителі усіх релігійних конфесій освятили Різдвяну шопку з живими ягнятами, яку традиційно кожного року встановлюють на Театральному майдані.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На будинках Героїв,які ...

КОМЕНТАРІ