На Вінниччині одне із провідних місць серед альтернативних джерел енергозбереження займає сонячна енергетика

На Вінниччині одне із провідних місць серед альтернативних джерел енергозбереження займає сонячна енергетика

22.12.15 08:04 0 615
Як повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області, енергетична галузь Вінницької області представлена тепловими електростанціями, малими гідро та сонячними електростанціями. Найпотужнішим підприємством по виробництву електроенергії Вінниччини залишається Ладижинська ТЕС, яка забезпечує електроенергією не тільки Вінницьку, але й ряд інших областей. Підприємство займає 95,7% загальнообласного виробництва електроенергії.

Найдешевшими джерелами електроенергії в області є гідроелектростанції, які також відіграють не малу роль в виробництві електроенергії, яка у 5-6 разів дешевша, ніж на ТЕС.

Дев'ятнадцять малих ГЕС області представлені компаніями: ТОВ «Енергоінвест», якому належать дев'ять гідроелектростанцій, виробництво електричної енергії якими складає 55,1% від загальнообласного виробництва гідроелектростанціями області, шість – належать ТОВ «Подільська енергетична компанія», дві – асоціації «Новосвіт» та по одній електростанції, відповідно, належить ТОВ «Гідроенергія – 1», та ДТЕК "Ладижинська ГЕС.

Одним із провідних місць серед альтернативних джерел енергозбереження займає сонячна енергетика. Помітними темпами розвивається сонячна енергетика на Вінниччині, адже тут мають місце нові технології. В області функціонує більше двадцяти сонячних електростанцій. Сонячні електростанції поступово розбудовуються і експлуатуються компаніями ТОВ «Енергоінвест», ЗЕА «Новосвіт», ТОВ «Вінниця-енергосервіс», ТОВ «Ренджи Бершадь», ТОВ «Ренджи Томашпіль», ТОВ «Ренджи Тростянець» ТОВ «Грін Агро Сервіс», ТОВ «Альтен-Інвест», ТОВ «Праймвуд», ТОВ «Вінсолар», ТОВ «Еко Солар Інвест» та іншими.

Обсяги виробництва електроенергії у Вінницькій області в січні–листопаді 2015 року перевищують обсяги відповідного періоду попереднього року на 7,7%.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ