В Житомирській області рятувальники продовжують проводити профілактичну роботу у житловому секторі

В Житомирській області рятувальники продовжують проводити профілактичну роботу у житловому секторі

22.12.15 18:27 0 552
З настанням зимового періоду суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі, особливо у сільській місцевості. З початку року на території Житомирщини вже виникло понад 3400 пожеж. Основними причинами займань у такий період є порушення правил експлуатації пічного опалення, коротке замикання в електромережі, дитячі пустощі з вогнем тощо. Аби запобігти збільшенню кількості пожеж та не допустити загибелі та травмування на них людей, рятувальники продовжують проводити профілактичну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення Житомирщини.

18 грудня рятувальники Бердичівського міськрайонного відділу Управління ДСНС в області спільно з представниками місцевого депутатського корпусу, засобів масової інформації та райдержадміністрації провели пожежно-профілактичне відпрацювання Мирославської сільської ради Бердичівського району. Під час рейду рятувальники обійшли 38 осель та проінструктували близько 120 осіб. Опалення у їхніх житлових будинках переважно пічне, але поодиноко присутнє і газове.

З господарями приватних житлових будинків були проведені профілактичні бесіди, роз’яснено як потрібно правильно розтоплювати піч. Також кожному вручались пам’ятки безпеки із правилами поводження з вогнем у зимовий пожеженебезпечний період.

Окрему увагу під час відпрацювання рятувальники приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам та неблагонадійним особам. Господарям була надана консультативна допомога та роз’яснені можливі ризики при користуванні вогнем у побуті. Рятувальники відразу ж вказували на фактори, що можуть призвести до пожежі та, по можливості, допомагали їх оперативно усунути.

Серед порушень надзвичайники зафіксували: відсутність металевого листа перед топковим отвором на випадок випадання із груби жарин, наявність легкозаймистих речовин та матеріалів біля груб та печей, не замащені тріщини на димарях тощо. Проте, кожний мешканець села, отримавши кваліфіковану консультацію, зобов’язався дотримуватись наданих порад та надалі вчасно і ретельно готуватися до зими.

Подібне пожежно-профілактичне відпрацювання відбулося і в житловому секторі села Топільня Лугинського району. Працівники Лугинського районного сектору Управління ДСНС Житомирщини взяли до уваги основні питання протипожежної безпеки та розповідали селянам про основні причини виникнення пожеж, про наслідки, до яких вони можуть призвести, навчали першочерговим діям на випадок, якщо людина стала свідком чи опинилася в епіцентрі надзвичайної ситуації чи події. Загалом було охоплено близько 40 мешканців даного населеного пункту.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині поліція ...
Наступна новина: На Вінниччині завдяки ...

КОМЕНТАРІ