Житомирщина: звернення керівника рятувальної служби області до мешканців області з нагоди святкування Нового року та Різдва Христового

Житомирщина: звернення керівника рятувальної служби області до мешканців області з нагоди святкування Нового року та Різдва Христового

22.12.15 11:27 0 533
Вітаю вас з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Хай у ваших оселях завжди буде родинний затишок, достаток та благополуччя! Ці свята багато хто з нас не уявляє собі без ялинки, салютів, феєрверків, хлопавок та бенгальських вогнів, адже вони створюють особливий святковий настрій.

Але пам’ятайте! Як правило, від вас залежить ваша безпека та безпека оточуючих людей. Я хочу застерегти громадян від неприємних пригод, які зазвичай трапляються під час цих радісних свят.

Отже, при встановленні ялинки подбайте, щоб вона не перешкоджала вільному виходу з приміщення. Розташовувати її поблизу батарей опалення вкрай небезпечно. Неприпустимо прикрашати ялинку паперовими чи іншими легкозаймистими іграшками, обкладати підставку під нею та оздоблювати гілки ватою. Купуючи електричні гірлянди в магазинах чи на ринку вимагайте сертифікат якості. Пам’ятайте, що для ілюмінаційного оздоблення слід використовувати гірлянди тільки заводського виготовлення, і у випадку виникнення будь-якої несправності слід негайно вимкнути її з електромережі. Небезпечно також залишати увімкнену електрогірлянду на ніч.

Ще одна прикраса свята – салюти і феєрверки. Однак, я би радив утриматись від придбання піротехніки взагалі. Не тільки тому, що відсутність чинника небезпеки виключає ризик виникнення неприємних подій та їх негативних наслідків. А в першу чергу, щоб подбати про спокій наших бійців АТО. Для них будь-який вибух, постріл, салют – це зіпсований новорічний настрій, нагадування про жахи війни. Без цього, вважаю, можна цілком обійтися.

Особливе прохання до батьків: слідкуйте за своїми дітьми! Не дозволяйте їм самостійно купувати і використовувати вибухонебезпечні «забавки», а також самостійно вмикати електричні гірлянди та запалювати бенгальські вогні! У нашій практиці мав місце випадок, коли дитина, одягнена у костюм Діда Мороза, піднесла запалений бенгальський вогник близько до «бороди». У результаті – хлопчик отримав опіки обличчя та кістей рук і потрапив до лікарні.

Тож зичу усім зустріти та провести свята без пригод, а відпочиваючи, пам’ятати про безпеку. Гарних Вам свят!

Ігор Нікітчук,

начальник У ДСНС України в області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ