Чернівці: Алгоритм річного перерахунку податку на доходи

Чернівці: Алгоритм річного перерахунку податку на доходи

22.12.15 13:26 0 520
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує про проведення річного перерахунку податку на доходи фізичних осіб. Перерахунок сум доходів, нарахованих платнику податку у . вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги здійснюється:

1) за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;

2) під час проведення розрахунку за останній місяць застосування податкової соціальної пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника податку;

3) під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з роботодавцем.

Річний перерахунок ПДФО за 2015 рік слід провести при нарахуванні заробітної плати за грудень 2015 року.

Процедура річного перерахунку полягає в уточненні правильності нарахування й сплати ПДФО та дає змогу виправити помилки, допущені при його утриманні, а також перевірити правильність документального оформлення відповідних підстав для застосування податкової соціальної пільги.

Якщо при проведенні перерахунку була виявлена недоплата ПДФО, то сума такої недоплати утримується роботодавцем за рахунок будь-якого оподатковуваного доходу працівника за відповідний місяць після його оподаткування, а в разі недостатності суми такого доходу – за рахунок оподатковуваних доходів наступних місяців до повного погашення суми такої недоплати.

Основні правила проведення річного перерахунку ПДФО встановлені п.169.4 ст. 169 Податкового кодексу України.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На КП “Луцькводоканал” ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ