У Чернівцях 125 підприємств заробляють більше мільйона

У Чернівцях 125 підприємств заробляють більше мільйона

22.12.15 08:01 0 574
Упродовж одинадцяти місяців цього року платники податку на прибуток перерахували до зведеного бюджету 68,3 млн. грн., з них держбюджет отримав -57,9 млн. грн., а місцева казна – 10,4 млн. грн.

Як повідомила начальник відділу податку на прибуток ДПІ у м. Чернівцях Юлія Гросу: «цьогоріч платниками авансових внесків з податку на прибуток є 125 чернівецьких підприємств (12 – перераховують податок до держбюджету, а 5 – до місцевого).

«Цьогоріч лідерами у сплаті податку на прибуток є ПАТ ЕК «Чернівціобленерго», ТДВ “Завод “Кварц”, ТОВ «Рома», ТДВ «Трембіта», ВАТ “ЦКБ Ритм”. Суттєвий прибутковий вклад у МТК «Калинівський ринок» та ТзОВ БФ “Чернівціжитлобуд”, – розповіла посадовець.

Нагадаємо, що відповідно до Закону № 71-VIII, у січні–грудні 2015 року та січні–травні 2016 року платники, у яких дохід за 2014 рік дорівнює або перевищує 10 млн. грн., зобов'язані сплачувати щомісячні авансові внески з податку на прибуток підприємств відповідно до пункту 57 Податкового кодексу України.

Із червня 2016 року щомісячні авансові внески з податку на прибуток потрібно буде сплачувати платникам цього податку, якщо річний дохід від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, за останній річний звітний (податковий) період дорівнює або перевищує 20 млн. грн.

Термін подання декларації з податку на прибуток починаючи з декларації за 2015 рік — до 1 червня року, наступного за звітним (податковим) роком.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях висловлює щиру подяку тим платникам, які відповідально виконують свій конституційний обов'язок та бажає економічного успіху кожному підприємству. Хочеться сподіватись, що за результатами цьогорічного декларування, кількість платників авансових внесків по податку на прибуток зросте.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На будинках Героїв,які ...
Наступна новина: На Вінниччині одне із ...

КОМЕНТАРІ