Чернівці: Податкова декларація для фізосіб – основні новації

Чернівці: Податкова декларація для фізосіб – основні новації

22.12.15 08:45 0 570
Наказ Мінфіну України від 02.10.2015 № 859, яким затверджено форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення зареєстровано у Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за № 1298/27743.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що фізичні особи за результатами 2015 року подаватимуть декларацію, в якій крім визначених податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб визначатимуть податкові зобов'язання з військового збору. Це одне із нововведень, адже декларація об'єднала звітність з ПДФО та військового збору без запровадження додаткової звітності.

Кількість додатків до декларації зменшено із семи до чотирьох. Тепер додатки заповнюються лише при отриманні доходів, які передбачають окремий розрахунок оподатковуваного доходу: при отриманні доходів від двох та більше податкових агентів, при операціях з інвестиційними активами, при отриманні іноземних доходів та самозайнятими особами. Інформація щодо отриманих доходів, відомості щодо утриманого (сплаченого) податку/збору та визначені податкові зобов'язання відображаються в декларації. Водночас відомості щодо нерухомого та/або рухомого майна, яке надається в оренду (суборенду), зазначаються у розділах 7 та 8 декларації.

Крім того, з метою подальшої автоматизації декларації в категоріях об'єктів нерухомого/рухомого майна тепер зазначаються не назви об'єктів, а номер, що відповідає категорії об'єкта.

Що стосується доходів від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності, то розрахунок оподатковуваного доходу здійснюється окремо за доходами в додатку Ф4 декларації.

Кожен додаток і декларація містять рядки для заповнення відомостей щодо розрахунку податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Нагадуємо, що фізичні особи-підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, подають декларацію протягом 40 календарних днів після закінчення звітного року (за результатами 2015 року – до 10 лютого 2016 року ), в якій поряд із доходами від підприємницької діяльності зазначають інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи. Громадяни та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають декларацію до 1 травня року, що настає за звітним.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у Барському ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ