Перший етап тернопільського благодійного марафону завершився купівлею енцефалографа

Перший етап тернопільського благодійного марафону завершився купівлею енцефалографа

22.12.15 08:20 0 529
У Тернополі 21 грудня завершився перший етап «Благодійного марафону – 2015». Нагадаємо, активні й небайдужі тернополяни за підтримки департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА провели благодійний пробіг для збору коштів на купівлю енцефалографа.

«Енцефалограф, придбаний за кошти громадян, зібраних у проекті «Благодійний марафон – 2015», подарували Тернопільській обласній дитячій поліклініці, для забезпечення безкоштовного обстеження дітей Тернопільської області, — повідомив керівник департаменту сім'ї, молоді фізкультури і спорту ТОДА Віктор Мацикур. — Двічі ми збирали колектив з активістів. спортсменів, небайдужих людей й просто перехожих. Пробігали центральною частиною міста символічну дистанцію у півтори кілометри. На старті та фініші дистанції були скриньки для збору коштів. У такий спосіб, а також окремо організованому зборі коштів, нам вдалося зібрати близько 130 тисяч гривень. Хочеться вірити, у подальшому до подібних акцій приєднається ще більше людей».

В області проживає біля 600 діток, які мають старшний діагноз енецефаліт. У ще 600 – дуже схожі проблеми, які теж діагностуються даним приладом. 150 дітей мають інвалідність внаслудок цього діагнозу. Проблема вкрай гостра і потребує посиленої уваги.

Даний благодійний проект ще триває, відтак організатори «марафону добрих справ» закликають долучатися всіх охочих.

«Проведення подібних акцій — невід'ємна складова системи взаємодопомоги, що базується на одвічних християнських цінностях, — зазначив очільник області Степан Барна. — Тож нехай зерно таких добрих починань проростає у багатьох небайдужих серцях. І в наступному пробігу взяли б участь якомога більша кількість громадян».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: В Хмельницькому відгомонів ...

КОМЕНТАРІ