Жителі Тернопільщини на обороноздатність держави спрямували понад 100 мільйонів гривень військового збору

Жителі Тернопільщини на обороноздатність держави спрямували понад 100 мільйонів гривень військового збору

22.12.15 17:12 0 510
З початку року до Державного бюджету України з доходів жителів Тернопільщини перераховано 107 млн гривень військового збору. Зокрема, у листопаді на потреби армії надійшло 12,1 млн гривень цього платежу.

Зауважимо, що платниками збору також є фізичні особи – підприємці, крім тих, що обрали спрощену систему оподаткування. Відповідно у поточному році військовим збором у розмірі 1,5% оподатковуються доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку.

Для фізичної особи – підприємця на загальній системі оподаткування об'єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця. Платники самостійно розраховують військовий збір в розмірі 1,5% від чистого оподатковуваного доходу, який відображають в річній податковій декларації. Сплачувати збір загальносистемникам потрібно в терміни, передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: На Вінничині поліція ...

КОМЕНТАРІ