На Тернопіллі у Вишнівецькому палаці відкрили два нових експозиційних зали

На Тернопіллі у Вишнівецькому палаці відкрили два нових експозиційних зали

22.12.15 08:10 0 594
У переддень казкового зимового свята, яке люблять усі – і дорослі, і діти, - Святого Миколая у Вишнівецькому палаці відбулося відкриття двох експозиційних залів «Волинська ікона» та залу змінних виставок.

Відкрила урочисте дійство учений секретар Національного заповідника «Замки Тернопілля» Макарчук Н.Й., яка привітала усіх гостей із наступаючим святом, розповіла про передачу старовинних ікон із с. Бодаки, с. Раківець та інших сіл, про реставрацію цих святинь і про створення нової експозиції «Волинська ікона». Особливу подяку дирекція заповідника винесла священику церкви Святого Миколая с. Бодаки о. Володимиру Лупенісу за плідну співпрацю. Новообраний селищний голова Вишнівця Олег Петрович Стефанський висловив побажання, щоб Вишнівець став туристичною перлиною Волині, привабливим об'єктом для багаточисельних вітчизняних та зарубіжних відвідувачів. Художник-реставратор вищої категорії Національного заповідника «Замки Тернопілля» Володимир Дмитрович Магінський розповів усім присутнім про клопітку роботу – реставрацію кожної ікони і провів коротку екскурсію новоствореною експозицією.

У другому новому залі експонуються 18 полотен учасників Всеукраїнського живописного пленеру «Байда-SICH», який проводився восени на об'єктах заповідника.

Друга частина святкового дійства була присвячена Дню Святого Миколая, на яке ми запросили дітей учасників АТО. На долю цих маленьких діток випало велике випробовування: вони знають, що таке жити в тривозі і неспокої чекаючи, з війни своїх батьків. Їхні тати-герої, які захищали і захищають нашу країну, свої родини і всіх нас від агресора.

Змістовну святкову програму із піснями, віршами, сценками для дітей підготували учні церковної недільної школи під керівництвом Дідик Лариси Степанівни.

На завершення зустрічі Святий Миколай кожній дитині зробив смачні подарунки – солодощі та фрукти, щиро побажав усім миру, спокою, любові й злагоди.

Ольга Станкевич, начальник відділу обслуговування туристів та масово-освітньої роботи

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Перший етап тернопільського ...

КОМЕНТАРІ