Тернопілля: напередодні дня Святого Миколая на Гусятинщині відвідали родини загиблих учасників АТО

Тернопілля: напередодні дня Святого Миколая на Гусятинщині відвідали родини загиблих учасників АТО

22.12.15 11:20 0 519
Напередодні Дня Святого Миколая голова райдержадміністрації Віталій Батіг відвідав родини загиблих героїв, наших земляків Миколи Руснака та Володимира Труха. Вони віддали своє життя за суверенітет нашої держави, мир та спокій на українській землі, залишивши свої сім'ї без улюбленого батька, турботливого сина.

Ольга Степанівна Трух поринає у важкі спогади, зі сльозами на очах розповідає про героїзм, бойовий дух, патріотизм сина, який загинув під час захисту Донецького аеропорту. Володимир Степанович, батько Володі, запевняє, що жодні подарунки та фінансова підтримка не зможуть замінити сина, проте чоловік легко підтримує розмову з районним керівником. Віталій Батіг вручив родині солодкі подарунки та грошову допомогу.

Очільник району цікавився проблемами, з якими родина зіштовхується у щоденному житті. Ольга Трух зазначила, що усі необхідні документи на оформлення житлової субсидії направила в управління соціального захисту ще у жовтні місяці, проте відповіді досі не отримала. Голова РДА запевнив, що це питання буде вирішено у найближчий час. Батьки героя займаються веденням сільського господарства.

Вони скаржаться, що продукцію, вирощену у власному дворі, доводиться продавати досить дешево. В ході розмови зупинялися також на питаннях санаторно-курортного лікування та пільгового перевезення громадським транспортом. Районний керівник пообіцяв, що жодну просьбу не залишить поза своєю увагою. Віталій Батіг привітав родину із прийдешніми новорічно-різдвяними святами, побажавши здоров'я, злагоди, душевного спокою та звичайно миру на нашій землі.

До родини Миколи Руснака голова райдержадміністрації Віталій Батіг завітав теж не з порожніми руками.

Очільник району потішив дітвору подарунками та солодощами. Тут нині подвійне свято - саме Миколка святкує своє 13-річчя, проте на жаль без батька.

Він загинув під час обстрілу «Градом» із боку російського кордону під Зеленопіллям.

За словами дружини Людмили, її чоловік був надто відповідальним, щоб ховатися за чужі плечі, він не міг не виконати свого обов'язку перед державою, тому, не вагаючись, пішов захищати свою країну від агресора.

Тепер свою втіху Людмила знаходить у дітях - Софійці та Миколкові. Хлопець гарно вчиться, у нього багато друзів, він дуже компанійський та вихований, а ще Миколка намагається бути схожим на батька.

Людмила Руснак у своїй розмові підносила питання виділення земельної ділянки, доставки дров та можливість оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги. Віталій Батіг запевнив, що віднині ці питання перебуватимуть на його особистому контролі.

Він додав: "Двері мого кабінету і душа постійно відчинені для вас, я завжди підставлю вам плече".

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: Житомирщина: звернення ...

КОМЕНТАРІ