У Рівненській області рятувальники навчають громадян як не допустити пожеж в житловому секторі

У Рівненській області рятувальники навчають громадян як не допустити пожеж в житловому секторі

22.12.15 12:33 0 499
За статистикою, більшість пожеж, пов’язаних із загибеллю людей, виникає саме у житловому секторі. З настанням зимового періоду, рятуючись від холоду, люди інколи не звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки. А це рано чи пізно призводить до виникнення пожеж і трагічних наслідків.

Основними причинами пожеж у житловому секторі під час зимового періоду є порушення правил монтажу та експлуатації пічного опалення, порушення правил експлуатації нагрівальних електроприладів, коротке замикання електромережі, а також необережне поводження з вогнем у побуті.

Для попередження пожеж з вищезазначених причин рятувальники Рівненщини постійно здійснюють профілактично-роз’яснювальну роботу з населенням за місцем проживання.

Так, 21 грудня працівники 4-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області провели відпрацювання житлового сектору Бронниківської сільської ради Рівненського району. У ході рейду рятувальники відвідали помешкання селян, що відносяться до групи підвищеного ризику: самотніх осіб похилого віку, інвалідів, багатодітні родини, а також громадян, які зловживають спиртними напоями. Адже, як свідчить статистика, саме представники цієї категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

Співробітники Держслужби з НС ознайомили людей з основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі, нагадали правила пожежної безпеки у побуті та наголосили на їх дотриманні. Під час рейду фахівці звертали увагу селян на стан пожежної безпеки в житлових будинках, тобто, в якому стані електропроводка, димоходи, печі тощо. У разі виявлення порушень, показували, як їх усунути, або усували разом із господарем. Всім, кого відвідали, рятувальники вручили листівки, плакати та пам’ятки з правилами пожежної безпеки в побуті у зимовий період.

Служба порятунку Рівненщини звертається до усіх громадян із проханням бути уважними та обережними у поводженні з вогнем, а також при користуванні опаленням, електропобутовими та газовими приладами. Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх! У разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації негайно телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Центр ...
Наступна новина: Протягом рятувальники ...

КОМЕНТАРІ