В Івано-Франківській області рятувальники нагадують дітям правила безпеки життєдіяльності напередодні зимових свят

В Івано-Франківській області рятувальники нагадують дітям правила безпеки життєдіяльності напередодні зимових свят

22.12.15 12:14 0 521
Зимових канікул та свят із нетерпінням чекає українська дітвора. Ялинки, ранки, приємні та несподівані дарунки – все це попереду. А тим часом рятувальники та педагоги роблять усе можливе для того, щоб свята залишили по собі лише приємні спогади. В ці дні у дошкільних та шкільних навчальних закладах Прикарпаття стартував Тиждень знань «Безпечні свята». Рятувальники відвідують дитячі садки, школи. Вони ще раз нагадують дітям правила пожежної безпеки, дотримання яких є не просто важливим, а життєво необхідним.

21 грудня працівники Управління ДСНС в області провели ”Урок безпеки” для п’ятикласників загальноосвітньої школи-ліцею № 23 Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника міста Івано-Франківська.

Спілкування із школярами виявилося надзвичайно цікавим. Діти не лише уважно слухали про причини та наслідки пожеж, а й активно відповідали на запитання і розповідали свої історії про вогневі випадки, свідками яких їм довелося бути. Крім того, школярі дізналися про те, як правильно поводити себе на берегах замерзлих водойм, по якій кризі можна кататися на ковзанах. Ліцеїстам також акцентували увагу на правилах поводження із піротехнічними засобами, адже не таємниця, що в невмілих руках такі види розваг стають дуже небезпечними.

„Основи здоров’я” - предмет, де вивчають правила безпеки життєдіяльності, - у цьому класі – один із найулюбленіших. Після відвідин рятувальників, впевнені педагоги, ліцеїсти будуть вивчати його ще завзятіше та застосовуватимуть набуті знання у повсякденному житті.

Перерва після уроку – вражень багато. Захоплення на зацікавлених обличчях дітей підтвердило – ця зустріч, безперечно, принесла п’ятикласникам чимало корисного та надовго залишиться у їхній пам’яті.

Рятувальники проводять уроки безпеки життєдіяльності і в районних центрах області. 21 грудня працівники Надвірнянського районного відділу Управління ДСНС в області завітали до учнів загальноосвітніх шкіл №1 та №3 м. Надвірна. Вони розповіли дітям та вчителям про причини та наслідки пожеж, різного роду надзвичайних ситуацій, що виникають в Надвірнянському районі, як діяти у випадку їх виникнення та яких правил безпеки потрібно дотримуватися, щоб уникнути біди.

Багато цікавого діти почули і про діяльність « Народної служби порятунку – 101». Без сумніву, школярі запам’ятають усе почуте і величні зимові свята увійдуть в оселі з добром і радістю, злагодою і достатком, з надією і натхненням для нових здобутків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В молодого ужгородця ...

КОМЕНТАРІ