В Закарпатській області майже 2 млн. 400 тис.грн. підлягає стягненню до бюджету з підприємства,яке ухилялося від сплати податків

В Закарпатській області майже 2 млн. 400 тис.грн. підлягає стягненню до бюджету з підприємства,яке ухилялося від сплати податків

23.12.15 08:06 0 512
Закарпатським окружним адміністративним судом підтримано доводи прокуратури області щодо відсутності порушення законодавства у податковій сфері при розгляді спору щодо оскарження податкових повідомлень - рішень.

Прокуратура області вступила та приймала участь у суді першої інстанції у розгляді даної справи в інтересах держави в особі податкового органу. У суді доведено, що підприємство, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, перевищило допустимий обсяг оподатковуваних операцій, що потягло за собою зобов’язання щодо сплати відповідних податків. З метою уникнення сплати вказаних коштів, підприємець оскаржив до суду дії податкового органу.

За результатом розгляду вказаної справи, прийнято рішення про відмову у позові фізичної особи – підприємця до податкової інспекції про скасування податкових повідомлень - рішень на загальну суму 2 млн. 398 тис. грн.

Суд дійшов висновку про обґрунтованість доводів прокурора та визнав законними дії податкового органу.

Відтак, вказана узгоджена сума грошового зобов’язання з податку на додану вартість та на доходи з фізичних осіб підлягає стягненню до бюджету.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів, зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівці: У ...

КОМЕНТАРІ