В Житомирській області рятувальники навчають населення як провести новорічні свята безпечно

В Житомирській області рятувальники навчають населення як провести новорічні свята безпечно

23.12.15 12:31 0 548
З метою попередження пожеж при використанні піротехнічних виробів рятувальники Житомирщини нагадують населенню основні правила безпеки, яких слід неухильно дотримуватися. Так, 21 грудня фахівці Житомирського міського відділу Управління ДСНС в області здійснили виступ перед студентами та педколективом професійно-технічного навчального закладу №5, що в обласному центрі.

Слухачі отримали чимало інформації про те, як уникати небезпечних ситуацій при використанні різного роду піротехнічних виробів, а у разі їх виникнення – як правильно діяти. Було звернуто увагу на термін придатності зазначених виробів та на небезпеку їх використання поблизу будівель, під балконами, лініями електропередач, у приміщеннях.

Як приклад – випадок, що стався на минулому тижні у селі Троянів Житомирського району. Господар дерев’яного житлового будинку вийшов увечері на подвір’я та побачив, що неподалік вибухають салюти, іскри від яких падають на дах його помешкання. Чоловік не придав цьому значення. Проте через деякий час йому довелось звернутись за допомогою до рятувальників, так як саме іскри від салютів спричинили загоряння даху будинку.

Також фахівці ДСНС пояснили присутнім, що встановлюючи ялинку, слід пам'ятати, що вона не повинна перешкоджати вільному виходу з приміщення та повинна бути добре укріплена на стійкій підставці. Гілки не повинні торкатися стін і підлоги. Небезпечно розташовувати ялинку поблизу опалювальних і електронагрівальних приладів.

Неприпустимо прикрашати ялинку іграшками, виготовленими з легкозаймистих матеріалів, а також не використовувати дані матеріали при виготовленні карнавальних костюмів для дітей. Ні в якому разі не можна запалювати біля ялинки бенгальські вогні, користуватися хлопавками. А електропроводка на гірляндах повинна мати надійну ізоляцію.

Подібні заходи упродовж тижня вже відбулись ще у 5-ти навчальних закладах. Але рятувальники не зупиняться на цьому – роз’яснювальна робота продовжуватиметься упродовж усіх новорічних свят.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ