У Житомирі поліцейські викрили шахрайку

У Житомирі поліцейські викрили шахрайку

23.12.15 17:42 0 546
Послуги вуличної «віщунки», якими скористалася житомирянка, обійшлися їй у золоту прикрасу вартістю 1500 гривень. Поліцейські встановили особу зловмисниці та розпочали досудове розслідування.

До Житомирського відділу поліції звернулась 21-річна жителька обласного центру. Вона розповіла, що близько 13.00 на місцевому ринку її перестріла невідома жінка. Незнайомка, під приводом ворожіння, заволоділа її золотим кільцем вартістю 1500 гривень.

Відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетна 63-річна жителька Житомирського району.

Чинним законодавством подібні дії краються штрафом, громадськими або виправними роботами, обмеженням волі строком до 3 років.

Водночас, аби не потрапити на гачок шахраїв, правоохоронці радять громадянам дотримуватися наступних правил:

- уникайте будь-яких контактів з незнайомими особами, які хочуть яким-небудь чином привернути вашу увагу, на хвилину затримати або зупинити. Не бійтеся здатися грубими;

- на вулиці не варто зав'язувати розмови не тільки з незнайомцями, але і з незнайомками. Тим більше, якщо вони пропонують поворожити, зняти порчу і т.п. Користуючись такими послугами, будьте готові, що розплатитесь за власну нерозсудливість усіма цінностями та грошовими збереженнями;

- батькам варто постійно проводити роз'яснювальні бесіди на згадану тему зі своїми неповнолітніми дітьми;

- не запрошуйте до власних будинків незнайомців, які пропонують провести «магічні ритуали», привернути удачу, багатство тощо. У такому випадку ви ризикуєте не тільки добровільно віддати власні заощадження, а ще й бути обікраденими пронирливими «гостями».

Якщо ви стали жертвами таких видів шахрайств, у жодному разі не зволікайте, одразу ж звертайтесь до найближчого відділення поліції або ж телефонуйте за номером «102».

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ