В Чернівецькій області у МВС презентували можливості Держреєстру рухомого майна (+фото)

В Чернівецькій області у МВС презентували можливості Держреєстру рухомого майна (+фото)

23.12.15 12:30 0 551
Його відкриття найближчим часом дозволить відслідкувати історію кожного автомобіля в Україні, зареєстрованого з 2012 року – кому належить авто, чи змінювався його колір, скільки разів потрапляло в ДТП.

Про це на брифінгу вчора, 21 грудня, повідомив в.о. директора Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

За його словами, на веб-сайті МВС України з'явилася можливість перевірити транспортний засіб за реквізитами його власника. Після необхідної авторизації кожен громадянин зможе отримати інформацію про автомобіль, зареєстрований на ту чи іншу особу. Зокрема, запитувачеві на електронну пошту буде надано базову інформацію: марку автомобіля, рік його випуску та рік реєстрації, а також об'єм двигуна.

Водночас процес авторизації в системі передбачає надання запитувачем інформації стосовно себе, аби власник автомобіля також міг дізнатися, хто цікавився його автотранспортом.



Владислав Криклій зазначив, що сервіс поки що працює в тестовому режимі. Базову інформацію можна отримати безкоштовно. З часом у Головному сервісному центрі МВС планують збільшити перелік інформаційних послуг, додавши інформацію про зміну кольору авто, кількість потраплянь у ДТП тощо. Цю інформацію можна буде отримати на платній основі, кошти від її надання надходитимуть до бюджету.

Також він повідомив, що ресурс запрацює вже до кінця наступного тижня.



Департамент комунікації МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ