Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зустрівся з делегацією з міста Долина

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зустрівся з делегацією з міста Долина

23.12.15 11:37 0 533
У нашому місті перебуває делегація з міста Долина Івано-Франківської області. У рамках візиту вони разом з головою Асоціації ОСББ “Лучани” Юлією Саботюк зустрілися з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим. Гостей з Франківщини цікавило питання співпраці Луцької міської ради та об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Тарас Яковлев зауважив, що міська влада активно сприяє роботі ОСББ. За його словами, триває взаємний діалог та підтримка. Реалізовуються програми щодо підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами.

Тарас Яковлев зазначив, що нині ОСББ активно беруть кредити, а міська влада погашає відсотки за їх користування. Громадяни бачать надійного партнера в особі міської влади і все активніше беруть участь у таких програмах. Він наголосив, що у наступному році також будуть передбачатися кошти на ці цілі у міському бюджеті.

Перший заступник міського голови розповів, що за цією програмою йде співпраця з “Ощадбанком”, “Укрексімбанком” та “Укргазбанком”. Завдяки такій програмі ОСББ могли встановити ІТП, провести утеплення фасадів, лічильники тощо.

Розповів Тарас Яковлев й про те, що нині у Луцьку активно працюють з населенням щодо встановлення приладів обліку тепла у багатоквартирних будинках. Він наголосив, що відповідно до програми капітального ремонту житлового фонду з міського бюджету проплачується 60 % витрат на встановлення теплового лічильника, а 40 % суми повинні зібрати мешканці багатоквартирного будинку. Цьогоріч було встановлено 60 приладів обліку теплової енергії. Вартість робіт у кожному багатоквартирному будинку залежить від технічних умов і особливостей системи.

Підтримала Тараса Яковлева й Юлія Сабатюк, яка зазначила, що близько 20 ОСББ уже взяло кредити. “Ми відчуваємо активну підтримку зі сторони міської ради, адже без цього у нас нічого б не вийшло. Міський голова Микола Романюк бачить майбутнє за ОСББ і надає всіляку допомогу”, - наголосила вона.

Гості з міста Долина розповіли, що готові поділитися досвідом реалізації проектів з утеплення фасадфв багатоквартирних житлових будинків, який нині реалізується у них, та висловили сподівання на майбутнє співробітництво.

Крім того, голова Асоціації ОСББ “Лучани” Юлія Сабатюк продемонструє гостям з Франківщини успішно реалізовані проекти в об'єднаннях співвласників багатоквартирних будинків у нашому місті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях відзначили ...
Наступна новина: Рівненщина: дотримуйтесь ...

КОМЕНТАРІ