У Волинській області рятувальники проводять роз'яснювальну роботу у місцях реалізації піротехніки

У Волинській області рятувальники проводять роз'яснювальну роботу у місцях реалізації піротехніки

23.12.15 08:00 0 505
Напередодні новорічних свят зростає попит на піротехнічну продукцію, відтак збільшується ризик виникнення пожеж та травмування громадян через її неправильне використання. Щоб нагадати покупцям та продавцям правила зберігання, реалізації та використання піротехнічних виробів, рятувальники проводять роз'яснювальні заходи.

22 грудня співробітники ДСНС вивчили ситуацію у місцях реалізації піротехнічної продукції у місті Камені-Каширському Волинської області, інформуючи громадян про правила безпечного поводження з феєрверками, салютами та петардами.

Профілактична рейдова група оглянула місця продажу у найбільших торговельних закладах міста, а також на місцевому ринку. Рятувальники акцентували увагу реалізаторів на створенні належних умов для зберігання піротехнічної продукції, оскільки навіть найменший виріб несе потенційну небезпеку, тож рекомендували подбати про відповідний температурний режим, допустимі норми вологості повітря та належні відстані від приладів опалення. Окремо наголосили на категоричній забороні продавати піротехніку дітям.

Потенційних покупців рятувальники закликали дотримуватися елементарних правил безпеки під час використання салютів, феєрверків, ракет тощо, радили звертати увагу на термін придатності та цілісність пакування (адже пошкоджена упаковка символізує про підвищений ризик). Крім того, фахівці Служби Порятунку нагадали, що украй небезпечно запускати піротехніку поблизу будівель, під балконами, лініями електропередач та категорично неприпустимо — у приміщеннях.

Під час інформаційно-роз'яснювальних заходів рятувальники подбали й про те, щоб на стендах у торгових закладах були розміщені пам'ятки та листівки з правил безпеки.

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині завдяки ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ