В Івано-Франківській області горить суха трава

В Івано-Франківській області горить суха трава

23.12.15 16:05 0 671
Незважаючи на те, що надворі календарна зима, за вікном - плюсова температура. Люди газдують на подвір’ях, прилеглих територіях, нерідко вони спалюють суху траву. На жаль, це досить часто переростає у неконтрольоване горіння і нерідко загрожує знищенню будівель та споруд житлового сектору, завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

Лише за минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 5 випадків загорянь сухої трави на відкритій території.

Локалізувати загорання та гасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока, особливо у вітряну погоду. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорань сухої трави, залишків листя завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Варто підкреслити, що такі пожежі – це й підвищений ризик займання торфовищ. Такі загорання охоплюють великі площі і їх важко загасити, бо торф може горіти у всіх напрямках, незалежно від сили вітру. Навіть невеликий дощ чи снігопад не здатні загасити палаюче торфовище.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до усіх громадян із настійним проханням не спалювати сухої трави та не провокувати виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина є першою в ...
Наступна новина: Луцьк: фестиваль «Різдвяні ...

КОМЕНТАРІ