В Тернополі архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відзначає Храмовий празник

В Тернополі архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відзначає Храмовий празник

23.12.15 15:00 0 511
22 грудня відзначають День святої та праведної Анни. У цей день у Тернополі також відзначають Храмовий празник головного храму тернопільських греко-католиків - Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

З цієї нагоди міський голова Тернополя Сергій Надал та секретар міської ради Віктор Шумада привітали прихожан храму та подякували владиці митрополиту, отцю-настоятелю, духовенству – за духовне наставництво, за довгу і плідну співпрацю з громадою і владою міста.

«Вітаю усіх Вас з Празником Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці – празником нашої Катедри. Катедра є центром духовного і культурного життя, осередком багатьох ініціатив, важливих ідей та впливових на життя і розвитку міста людей. У зв'язку з цим зичу довгих років здоров'я отцю-настоятелю і отцям, добробуту і благословення для всіх парафіян храму, – зауважив Сергій Надал. – Катедра є центральним храмом Тернопільсько-Зборівської архиєпархії і митрополії. Історія Тернопільсько-Зборівської єпархії, архиєпархії, митрополії – це історія відродження після років переслідування і підпілля до відродження і стрімкого розвитку всієї Української Греко-Католицької церкви. Церкви, яка є однією з основ духовності українського народу у всьому світі. Церкви, яка не залишається осторонь складних процесів у суспільно-політичному житті країни».

Очільник міста від усіх тернополян подякував священнослужителям Храму за духовну опіку та побажав многих і благих літ служіння церкві і народу.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ