Тернопілля: на Чортківщині відкрили меморіальну дошку воїну АТО Роману Рущаку

Тернопілля: на Чортківщині відкрили меморіальну дошку воїну АТО Роману Рущаку

23.12.15 13:04 0 560
18 грудня у Чортківській гімназії ім.М.Шашкевича відбулося відкриття меморіальної дошки Роману Рущаку – випускнику закладу, герою, який загинув під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканість нашої держави.

На урочистостях, окрім учнів та учителів, були присутні голова райдержадміністрації Михайло Сташків, голова районної ради Віктор Шепета, міський голова та учасник АТО Володимир Шматько, родичі загиблого Героя, представники військового комісаріату, друзі та знайомі.

Захід розпочався проникливими словами однокласників всечесного отця Володимира Логуша, Оксани Зуляк та класного керівника, згадуючи про хорошого учня Романа, який 22 роки тому навчався у даній школі.

«Ціною тисяч людських життів відстоюється наша соборність і незалежність. Роман - наш герой і пам'ять про нього у наших серцях і наступних поколінь житиме завжди. Нехай загибель Романа буде не даремною. І Україна отримає довгоочікувані мир, злагоду і спокій.» – наголошено під час заходу.

Після хвилини мовчання, якою вшанували героя, до меморіальної дошки поклали квіти і запалили свічки. Багато слів скорботи було сказано під час урочистостей. Виступаючі висловили велику вдячність сім'ї загиблого, його вчителям за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя.

«Відтепер всі ми, переступаючи поріг школи, будемозустрічатися з поглядом нашого земляка, завжди пам'ятатимемо про нього, бо не маємо права забувати про тих, хто віддав найдорожче - власне життя, захищаючи Батьківщину та рідний край» - зазначено класним керівником Романа.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ