У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на об’єкті з масовим перебуванням людей

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на об’єкті з масовим перебуванням людей

23.12.15 08:36 0 567
22 грудня в місті Корець рятувальники 15-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі в будівлі дитячої школи мистецтв. До тренувань на об’єкті з масовим перебуванням людей були задіяни аварійні бригади енергетиків та газовиків, швидка медична допомога, а також співробітники поліції.

Відповідно до тактичного задуму навчань, внаслідок порушення правил пожежної безпеки в актовому залі дитячої школи мистецтв виникла пожежа. В осередку загоряння можливе перебування одного працівника.

Персонал об’єкту, повідомивши Службу порятунку «101» про надзвичайну подію, розпочав боротьбу з вогнем первинними засобами пожежогасіння та евакуацію людей і матеріальних цінностей. Тим часом рятувальники, що прибули на місце пожежі, оперативно винесли із небезпечної зони постраждалого та передали його медикам. Після цього вогнеборці задіяли на гасіння умовної пожежі водяні стволи, а також подали додаткові водяні стволи на захист сусідніх приміщень. Завдяки злагодженим діям умовну пожежу вдалося ліквідувати протягом 20 хвилин та врятувати одного потерпілого.

До навчань було залучено 15 чоловік персоналу та 4 одиниці техніки служб цивільного захисту.

Як зазначив керівник проведення навчань, начальник Корецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Олександр Боксанчук: «В ході проведення тактико-спеціальних навчань були відпрацьовані дії працівників Держслужби з НС в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей, а також на практиці перевірено знання персоналу школи щодо дій у разі виникнення пожежі. Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи служб цивільного захисту району при виникненні реальних екстрених ситуацій, що в підсумку дозволить їх успішно ліквідувати з мінімальними матеріальними збитками, а саме головне - не допустить загибелі та травмування людей».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тернопільська лікарня ...

КОМЕНТАРІ