В Житомирській області діти рятувальників ДСНС та малюки,які мешкають у радіаційно забрудненій зоні,отримали новорічні подарунки від благодійників

В Житомирській області діти рятувальників ДСНС та малюки,які мешкають у радіаційно забрудненій зоні,отримали новорічні подарунки від благодійників

24.12.15 17:37 0 555
Народицький район на Житомирщині найбільше потерпів унаслідок аварії на ЧАЕС. На його території розташовані усі 4 зони радіаційного забруднення. Однак саме тут в останні роки спостерігаються високі показники народжуваності. А відтак і в сім’ях рятувальників, які несуть службу у забрудненій зоні, щороку нове поповнення – за останні 5 років у них народилося 15 дітей, а загалом їх 44.

22 грудня наймолодші народичани завітали в гості до пожежно-рятувальної частини №14, де працюють їхні батьки.

Тут на них чекав сюрприз - з подарунками в гості приїхали працівники управління ДСНС в області, а також керівники благодійних організацій, які опікуються чорнобильськими проблемами – директор фонду «Заложники Чорнобиля» Євгенія Дончева та «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак.

До речі, Борис Чумак – полковник у відставці, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС. З 1980 по 1996 рік очолював пожежну охорону області, а після Чорнобильської аварії опікувався безпекою радіаційно забрудненої зони. Нині ж, працюючи в управлінні ДСНС, вже на громадських засадах переймається проблемами тих, хто тут служить, та здоров‘ям членів їхніх сімей. Тому він передав дітям солодощі та вітаміни, вкрай необхідні для повноцінного розвитку дитячого організму й підвищення імунітету в умовах сучасної екології.

Новорічні подарунки від благодійників та різдвяні листівки від дітей Японії дісталися і вихованцям селищного дитсадка «Сонечко». Євгенія Дончева та Борис Чумак побажали малечі, щоб у Народицький район поверталося нове життя, очищувалася від радіонуклідів земля, аби дітки вільно дихали та не хворіли. Дітлахи в свою чергу переконували гостей, що варті подарунків, адже увесь рік були слухняними і гарно навчалися, у доказ чого продекламували вивчені напам’ять вірші.

Така допомога дітям Народиччини надається постійно, зокрема і завдяки вагомій фінансовій підтримці японської громадської організації «Чорнобиль-Тюбу». Взаємодіючи з житомирськими благодійними фондами «Заложники Чорнобиля» та «Пожежні Чорнобиля», вони вже друге десятиліття допомагають пожежним-ліквідаторам, дітям та медичним установам у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС, в оздоровленні населення і забруднених земель Народицького краю та у вирішенні соціальних питань народичан.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 49 днів про малого ...
Наступна новина: На Вінничині внаслідок ...

КОМЕНТАРІ