В Житомирській області рятувальники проводять профілактичну роботу,спрямовану на запобігання пожежам у зимовий період

В Житомирській області рятувальники проводять профілактичну роботу,спрямовану на запобігання пожежам у зимовий період

24.12.15 08:34 0 545
«Червоний півень» продовжує вирувати Житомирщиною. Лише протягом останнього тижня чи не щодня на пожежах гинуть люди. Зазвичай до подібних трагедій призводить банальна людська недбалість. З метою попередження виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, 23 грудня рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання міста Малин.

У рамках відпрацювання перевіряючі здійснили подвірний обхід неблагополучних сімей, одиноких пристарілих, які становлять, так звану, групу ризику та знаходяться на обліку. Подібна категорія людей як ніхто потребує професійної допомоги. Більшість із них або фінансово, або ж фізично не можуть усунути недоліки, пов’язані з пожежною безпекою осель. Спеціалісти звертали особливу увагу на систему влаштування пічного опалення у приватних помешканнях. У будинках одиноких та малозабезпечених людей похилого віку перевірили справність печей, димарів, наявність тяги тощо.

Тим мешканцям, які час від часу користуються обігрівачами, рятувальники рекомендували використовувати зазначені прилади лише заводського виготовлення, а також не вмикати їх на ніч та розміщувати подалі від меблів та фіранок. Малинчанам вручили листівки з інформацією профілактичного характеру щодо попередження трагедій під час експлуатації пічного, газового обладнання та правил поведінки з піротехінчими засобами, а також при влаштуванні новорічної ялинки.

Серед найпоширеніших порушень, які надзвичайники фіксували у приватних оселях: відсутність металевого листа перед топковим отвором на випадок випадання із груби жарин, наявність легкозаймистих речовин та матеріалів біля груб та печей, не замащені тріщини на димарях тощо. Загалом під час рейду фахівці ДСНС обійшли 30 житлових будинків та провели навчання 120 жителів м. Малин.

Упродовж новорічних та Різдвяних свят подібна робота буде продовжуватись, адже саме в цей період, як правило, кількість загорянь суттєво збільшується.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Поліцейські встановили ...

КОМЕНТАРІ