Депутати затвердили Регламент Луцької міської ради VIІ скликання

Депутати затвердили Регламент Луцької міської ради VIІ скликання

24.12.15 14:20 0 608
На пленарному засіданні депутати затвердити Регламент Луцької міської ради VIІ скликання, підготовлений депутатом Павлом Данильчуком. У загальних положеннях Регламенту сказано, що Луцька міська рада (надалі - Рада) – орган місцевого самоврядування, що представляє територіальну громаду міста Луцька та здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус депутатів місцевих рад”, Статутом територіальної громади міста Луцька, Європейською хартією місцевого самоврядування, іншими нормативно-правовими актами та цим Регламентом.

Регламент Ради (надалі - Регламент) з урахуванням вимог Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” встановлює порядок проведення першої сесії Ради, порядок затвердження заступників міського голови, обрання секретаря Ради, скликання чергової та позачергової сесій Ради, призначення пленарних засідань Ради, підготовки і розгляду питань на пленарних засіданнях Ради, прийняття рішень Ради про затвердження порядку денного сесії та з інших процедурних питань, а також порядок роботи сесії Ради. Загальний склад Ради – 42 (сорок два) депутати.

Дотримання даного Регламенту є обов'язковим для всіх депутатів Ради, Луцького міського голови, органів Ради та інших осіб.

Доповідач Павло Данильчук коротко познайомив зі змінами, які стосуються етики та виконавської дисципліни. Депутати у своїх виступах акцентували, що новий регламент значно досконаліший, не обмежує діяльності обранців громади. Зокрема, тепер на депутатський запит відведено чотири хвилини, але час для розгляду запитів і запитань не обмежуватиметься.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Городку трапилась ДТП: ...
Наступна новина: До Головного управління ...

КОМЕНТАРІ