Волинська область: урок безпеки для дітей-переселенців відбувся у музеї пожежно-рятувальної служби

Волинська область: урок безпеки для дітей-переселенців відбувся у музеї пожежно-рятувальної служби

24.12.15 15:03 0 581
23 грудня на запрошення рятувальників до виставки-музею служби цивільного захисту УДСНС України у Волинській області завітали гості - учні навчальних закладів міста Луцька, які приїхали зі Сходу. Тут намагались поєднати цікаве й корисне – провели урок безпеки, адже краще правила пожежної безпеки запам’ятовуються через можливість на власні очі побачити наслідки людської недбалості у поводженні з вогнем.

Спочатку завідувач музею Євгенія Пуць провела екскурсію залами виставки та ознайомила дітей-переселенців з історією пожежно-рятувальної служби волинського краю. Бажаючі могли спробувати свої сили аби добути звук з пожежної сирени «Туфон» 19 століття. Адже саме так, їдучи на підводі у далекі часи, пожежні натискали по черзі на сирену, повідомляючи, що вони поспішають на допомогу. Від історичних подій гості перейшли і до сучасних звуків сирен, що подають прилади, виявляючи задимлення чи займання, а також побачили також діораму, що наживо демонструє роботу блискавкозахисту, об’ємну діораму «Пожежа на нафтобазі» та продемонструвала, як утворюється піна для гасіння нафтопродуктів.

Вражені діти і від споглядання на діорами «Пожежа в лісі» та «Будинок до і після пожежі». Увага школяриків була прикута до дійства – вони з подивом спостерігали як вмить через необережність з вогнем вигоріла трикімнатна квартира. Такі чудеса подивували навіть їх батьків, тому вони запам’ятали, що трикімнатна квартира повністю вигорає за 15 хвилин, а однокімнатна ще швидше – за п’ять.

Після цікавого екскурсу в минуле вогнеборців, працівники управління ДСНС України у Волинській області від імені чисельного колективу привітали діток із наступаючими новорічними та Різдвяними святами та вручили їм подарунки.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: прокуратура ...
Наступна новина: 3 особам повідомлено про ...

КОМЕНТАРІ