У Хмельницькій області відбулась заключна колегія року

У Хмельницькій області відбулась заключна колегія року

24.12.15 16:56 0 592
23 грудня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Василя Процюка відбулась колегія обласної державної адміністрації.

На початку роботи колегії Василь Васильович виконав приємну місію і вручив нагороди Президента України. Медаллю «За військову службу Україні» нагороджено старшого сержанта Юрія Несмілого. Почесне звання «Заслужений лікар України» отримали заступник головного лікаря Хмельницького обласного онкологічного диспансеру з організаційно-методичної роботи Тетяна Закрижевська та головний лікар Городоцької центральної районної лікарні Микола Дралюк. 23 грудня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Василя Процюка відбулась колегія обласної державної адміністрації.

На початку роботи колегії Василь Васильович виконав приємну місію і вручив нагороди Президента України. Медаллю «За військову службу Україні» нагороджено старшого сержанта Юрія Несмілого. Почесне звання «Заслужений лікар України» отримали заступник головного лікаря Хмельницького обласного онкологічного диспансеру з організаційно-методичної роботи Тетяна Закрижевська та головний лікар Городоцької центральної районної лікарні Микола Дралюк.

Першим на порядку денному розглядалось питання погашення заборгованості та підвищення рівня заробітної плати працюючим в області. Директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська у своєму виступі відмітила, що з початку року повністю ліквідовані борги на 37 підприємствах області у сумі 11 млн. 183 тис. гривень. Найбільше погашення відбулося у містах Кам'янець-Подільський (на 1,6 млн. грн.), Хмельницький (1,2 млн. грн.), Нетішин (862 тис. грн.), Шепетівка (539 тис. грн.) та у Кам'янець-Подільському районі (726 тис. гривень). За сумою боргу по Україні Хмельниччина на початку року займала 4 місце (8,5 млн. грн. боргу), а за результатами 3 кварталу – 3 місце (6,3 млн. грн.).

«Хочу звернутися до голів райдержадміністрацій, міських голів. Відповідно до затверджених графіків станом на 1 січня 2016 року сума боргу із заробітної плати по області має не перевищувати 4,2 млн. гривень. Тому, прошу вжити невідкладних заходів щодо забезпечення виконання затверджених графіків погашення заборгованості із заробітної плати до кінця року» – наголосила Світлана Іванівна.

Не оминула керівник Департаменту і питання підвищення рівня оплати праці працюючим області. Вона відмітила, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у жовтні поточного року, у порівнянні до жовтня 2014 року, зросла на 758 грн. або на 25,9% і склала 3686 гривень. За рівнем заробітної плати в рейтингу серед областей України Хмельниччина зайняла 18 місце, після Кіровоградської (3694 грн.) та Івано-Франківської (3702 грн.) областей. Індекс реальної заробітної плати за жовтень поточного року склав 86,1% (по Україні – 87,3%), область за цим показником зайняла 18 місце.

Підсумовуючи все сказане, Василь Процюк висловив сподівання, що досягнуті спільними зусиллями результати покращаться в 2016 році, а для цього потрібно активувати всі резерви.

Про стан розроблення та оновлення містобудівної документації на території області доповідала начальник відділу містобудування та архітектури ОДА Ірина Дунаєвська.

Вона зазначила, що моніторинг стану розроблення містобудівної документації за 2015 рік в розрізі області має особливості і відрізняється за змістом від попередніх років, адже 1 січня набрала чинності стаття 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», яка унеможливила отримання земельної ділянки у власність чи користування, а також отримання дозволу на будівництво без затвердженої містобудівної документації неможливо. Така ситуація знизила темпи будівельної галузі, особливо це стосується територій поза межами населених пунктів області.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Олег Фасоля у своїй доповіді щодо створення конкурентоспроможного ринку праці наголосив, що на є проблеми із забезпечення кваліфікованими кадрами господарського комплексу області. Ці проблеми залежать не лише від освітніх закладів, а й від економічної ситуації в цілому в державі та регіоні зокрема, від неефективної профорієнтаційної роботи, від створення в громадян України, так званої субкультури вищої освіти.

Вирішення вказаного питання Олег Іванович вбачає у максимальній детінізації ринку праці; налагодженні спільної роботи щодо пропагування професій, які є затребуваними на ринку праці; приведенні мережі вищих та професійно-технічних навчальних закладів до потреб регіонального ринку праці; створенні нових типів навчальних закладів: багатопрофільних чи галузевих центрів професійної освіти та професійних коледжів, що забезпечать громадянам надання якісних освітніх послуг в контексті потреб розвитку регіональної економіки та запитів роботодавців; оптимізації малопотужних навчальних закладів на освітньому ринку області шляхом призупинення їх діяльності та об'єднання з перспективними професійно-технічними закладами.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сесії міської ради ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ