Прикарпатські поліцейські затримали підозрюваного у вчиненні низки кримінальних правопорушень упродовж 2012-2015 років на території Івано-Франківська

Прикарпатські поліцейські затримали підозрюваного у вчиненні низки кримінальних правопорушень упродовж 2012-2015 років на території Івано-Франківська

24.12.15 14:47 0 594
Затриманому інкримінується вчинення злочинів у складі групи осіб, зокрема, вимагань майна громадян, протиправного позбавлення їх волі, незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

У результаті узгоджених дій, проведених оперативними працівниками Головного управління Національної поліції та управління Служби безпеки України в області, у Львові, цими днями затримано підозрюваного, який тривалий час переховувався від досудового розслідування за фактами вчинених групою осіб кримінальних правопорушень.

Підозрюваний, 24-річний житель обласного центру, ще у 2012 році, переслідуючи особистий корисливий мотив, спрямований на безпідставне збагачення, шляхом залякування та погрозою вбивства, вимагав у потерпілого івано-франківця 1000 доларів США, при цьому завдавав йому тілесні ушкодження.

До кримінального доробку підозрюваного додався ще один факт вимагання, вчинений у червні 2014 року. Вступивши у змову із напарником, зловмисники вчинили насильницькі дії щодо уже іншого потерпілого, жителя обласного центру, якого відрито захопили, перемістили в автомобіль та вивезли у гараж, де, прикріпивши наручниками до металевого кріплення, вимагали гроші. Злочинні наміри підозрюваних супроводжувалися застосуваннями фізичної сили щодо потерпілих.

У 2015 році затриманому інкримінують незаконне поводження зі зброєю та боприпасами до неї. Тож затриманому висунуто обвинувачення за вчинені кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.189 (вимагагння), ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі, або викрадення людини) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчим суддею Івано-Франківського міського суду відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває слідство.

Сектор комунікації Головного управління

Національної поліції в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Житомирщина: cтан ...

КОМЕНТАРІ